Urheilu Somero

Futsal-Liiga pääsee vauhtiin: SoVon unelmana pronssin kirkastaminen

SoVo Futsal tavoitteet korkealla Futsal-Liigaan.
Maalitykki Arber Istrefi jatkaa Voiman hyökkäyksessä. Monitoimitalolle somerolaisjoukkue pääsee remontin jälkeen marraskuussa. Kuva: Lassi Puhtimäki
Maalitykki Arber Istrefi jatkaa Voiman hyökkäyksessä. Monitoimitalolle somerolaisjoukkue pääsee remontin jälkeen marraskuussa. Kuva: Lassi Puhtimäki

Miesten Futsal-Liiga pyörähtää käyntiin viikonvaihteen aikana. Ennätyksellisen pitkä sarjakausi huipentuu Suomen mestarin kruunaamiseen toukokuussa.

Someron Voima Futsal aloittaa yhdeksännen peräkkäisen kautensa pääsarjassa. Viime keväänä seura saavutti toisen pronssimitalinsa ja oli ainoa joukkue, joka pudotuspeleissä onnistui kertaalleen kukistamaan mestaruutensa uusineen jyväskyläläisen Kampuksen Dynamon.

– Runkosarjassa neljän parhaan joukkoon ja siitä sitten eteenpäin niin pitkälle kuin rahkeet suinkin riittävät, SoVo Futsalin manageri Jarkko Ihalainen määrittelee somerolaisjoukkueen tavoitteet alkavalle kaudelle.

Someron Monitoimitalon remontin vuoksi alkukaudesta tulee SoVolle poikkeuksellisen haastava. Viisi ensimmäistä otteluaan joukkue pelaa vieraskentillä ja harjoituksetkin vedetään pitkälle marraskuuhun eri paikkakunnilla, kuten Espoossa, Turussa ja Tammelan Eerikkilässä.

– Raskaitahan nuo ensimmäiset viikot tulevat varmasti olemaan. Joudumme alussa antamaan muille vähän tasoitusta, mutta se ei onneksi ole koko kauden osalta ratkaisevaa.

– Tärkeintä on saada viritettyä joukkue parhaimmilleen pudotuspeleihin. Viime keväänä onnistuimme siinä jo aika hyvin. Jos nyt pystymme vielä hieman nostamaan tasoamme, niin ehkä voimme tosissamme haastaa kovimmat ennakkosuosikitkin, Ihalainen sanoo.

Kyseiset suosikit ovat alkavallakin kaudella Kampuksen Dynamo ja Akaa Futsaliksi nimensä vaihtanut entinen Leijona Futsal.

Vaihtuvuutta aiempaa vähemmän

Takavuosien kestomenestyjät Sievi FS ja tamperelainen Ilves FS ovat joutuneet nuorentamaan pelaajarinkejään ronskilla kädellä.

– Kyllä ne silti voivat tälläkin kaudella yltää pudotuspeleihin. Muista perinteisesti kovista seuroista Espoon GFT lienee jälleen mukana kärkikahinoissa ja kovia satsauksia tehneet pohjoisen joukkueet tulevat varsinkin kotisaleissaan olemaan hankalasti voitettavia joukkueita, SoVon manageri puntaroi liigakauden voimasuhteita.

SoVon ryhmässä vaihtuvuus on ollut vähäisempää kuin aiemmilla kausilla. Runkopelaajista on varmuudella poistunut vain kaksi pelaajaa ja uusia kasvoja on tullut tilalle saman verran.

Brasilialainen Italo Henrique Macedo Basilo siirtyi Somerolta sarjanousija Tornion Palloveikkojen riveihin ja maalivahti Joonas Puolamäki GFT:hen.

Kokeneen Marko Laaksosen ja nuoren Niko Rikkilän kumppaniksi maalivahtiosastolle liittyi 22-vuotias Akseli Syrjälä, joka ehti edustamaan Ilves FS:a vajaat puolitoista kautta.

Kenttäpelaajistossaan SoVo esittelee toisen polven futsaltaiturin, 19-vuotiaan Kasperi Laineen, jonka Janne-isä on esiintynyt somerolaisjoukkueessa sekä pelaajana että valmentajana.

Pitkään somerolaisseuraa edustanut Tuomas Hakala keskittyy ainakin vuodenvaihteeseen asti työ- ja perhe-elämään Turussa.

Paremmin jalkapallokentiltä tunnetun Moshtagh Yaghoubin nimi löytyy edellisten kausien tapaan SoVon kokoonpanoluettelosta ja manageri toivoo miehen jossakin vaiheessa saapuvan jälleen joukkuetta vahvistamaan.

Maalitehoja riittää

SoVo voitti parin viime viikon aikana kaikki kolme harjoitusotteluaan ja maalitehoja löytyi laajalta rintamalta. Alkutahtien perusteella ei ole vaikea ennustaa, että viime kausilta tutut tehomiehet Gezim Voca, Arber Istrefi ja Mergim Bushi tulevat johtamaan somerolaisten hyökkäyspään tulitusta alkavallakin kaudella.

SoVo Futsalin kausi käynnistyy sunnuntaina Ilves FS:n vieraana Tampereella. Seuraavan viikon kotiottelunsa somerolaiset pelaavat Espoossa. Kotoisessa Monitoimitalossa joukkue nähtäneen ensimmäisen kerran marraskuun 10. päivänä.

– Tällä tietoa ”Monarin” remontti on valmistumassa ihan aikataulun mukaisesti. Jos viivästystä jostain syystä kuitenkin tulee, niin voimme siirtää tuon marraskuun ensimmäisen kotipelin Loimaalle, Ihalainen kertoo. FL

 

Tehoja pitäisi riittää

Joukkueen kokoonpano:

Maalivahdit: Marko Laaksonen, Niko Rikkilä ja Akseli Syrjälä.

Kenttäpelaajat: Teemu Lammi, Eetu Kauria, Mohammad Ahmadi, Xhevdet Gela, Valdrin Rashica, Gezim Voca, Arber Istrefi, Juho Pettersson, Mostagh Yaghoubi, Kasperi Laine, Mergim Bushi, Joonas Manzo ja Valdrin Seferi.

Valmennus, huolto ja joukkueenjohto: Seferi, Pettersson, Jarkko Ihalainen, Christer Friskopf ja Hannu Manninen.

Liigan runkosarjassa joukkueet kohtaavat maaliskuun puoliväliin mennessä toisensa kahdesti (22 ottelua/joukkue). Kahdeksan parasta joukkuetta jatkaa pudotuspeleihin, viimeiseksi jäävä putoaa seuraavaksi kaudeksi Ykköseen ja viimeistä edellinen karsii liigapaikastaan.

 

 

Uusimmat

Näkoislehti

5.7.2020

Fingerpori

comic