Urheilu Somero

Futsal-Liigakin joutui tauolle: "Tämä oli oikea ratkaisu liitolta"

Pudotuspelejä odottanut SoVo valmis pelaamaan kauden loppuun vaikka kesällä.
SoVon pelit Futsal-Liigassa on toistaiseksi pelattu. Pudotuspelien kohtalosta päätetään myöhemmin. Kuva: Lassi Puhtimäki
SoVon pelit Futsal-Liigassa on toistaiseksi pelattu. Pudotuspelien kohtalosta päätetään myöhemmin. Kuva: Lassi Puhtimäki

Someron Voima Futsal oli valmis pelaamaan runkosarjan viimeisen pelin lauantaina Akaan Toijalassa, kunnes perjantai-iltapäivällä tuli Suomen Palloliitolta tieto Futsal-Liigan viimeisten pelien siirtymisestä myöhempään ajankohtaan.

Voiman manageri Jarkko Ihalainen otti uutisen tyytyväisenä vastaan

– Tämä oli Palloliitolta oikea ratkaisu. Oli seurojen toive, että kausi katkaistaan. Minusta on hienoa, että liitto kuunteli asiassa seuroja, Ihalainen totesi.

Päätös tiukentui

Suomen Palloliiton liittohallitus järjesti jo torstai-iltana etäkokouksen koronavirusepidemiaan liittyen. Hallitus päätti tuolloin keskeyttää liiton kilpailutoiminnan maaliskuun loppuun asti. Poikkeuksena olivat miesten Suomen Cupin neljännesvälieräottelut sekä miesten Futsal-Liigan, naisten Futsal-Liigan ja miesten Futsal-Ykkösen runkosarjan päätöskierrokset, jotka tuossa vaiheessa päätettiin pelata ilman yleisöä viikonloppuna.

Myös Palloliiton pelaajakehitystapahtumat kuten Huuhkaja- ja Helmaripäivät, alueleirit, kehittymisen seurantatapahtumat ja alueturnaukset sekä valmentajakoulutukset perutettiin.

Lisäksi Palloliitto suositteli seuroja keskeyttämään harjoitus- ja turnaustapahtumat maaliskuun loppuun asti.

Perjantaina liitto päätti siirtää miesten Suomen Cupin neljännesvälieräottelut ja loput Futsal-Liigan ja Ykkösen peleistä myöhemmin päätettävään ajankohtaan.

– Kuulimme vielä seuroja ja pelaajayhdistystä, ja heillä oli tahto pelata otteluita viikonlopun aikana. Tilanne koronavirusepidemian osalta on kuitenkin muuttunut hyvin nopeasti, joten kunnioitamme vallitsevia olosuhteita ja poikkeustilannetta. Terveys on nyt ensisijainen prioriteetti.

– Osa joukkueista ilmoitti Palloliittoon perjantaina olevansa estyneitä pelaamaan koronaviruskaranteenin vuoksi, joten päätös kaikkien otteluiden peruutuksesta oli ainut järkevä mahdollisuus tässäkin valossa, Palloliiton kilpailutoimenjohtaja Pekka Soini perusteli reagointia Palloliiton sivuilla.

Mitalit jakoon kesällä?

Jarkko Ihalaisen mukaan Voima olisi ollut valmis pelaamaan vielä lauantaina, mikäli liitto olisi niin päättänyt. Hän keskusteli asiasta torstaina joukkueen pelaajien kanssa.

– Yksi pelaajista ilmoitti, ettei hän jatka kautta, koska työskentelee riskiryhmien parissa.

Palloliitto seuraa koronavirusepidemian kehittymistä ja päivittää ohjeitaan tarpeen niin vaatiessa. Kilpailutoiminta on toistaiseksi katkolla, mutta voi jatkua tilanteen parantuessa myöhemmin keväällä tai kesällä.

– Olen ilmoittanut liitolle, että olemme valmiita pelaamaan kauden loppuun vaikka kesäkuussa. FL

Lue myös tämä: Alun ja FoKoPon kausi paketissa: Koripalloliitolta odotettu ratkaisu kauden päättymisestä

Uusimmat

Näkoislehti

27.9.2020

Fingerpori

comic