Urheilu Ypäjä

Grand Slam siirtyy vuodella, kesän Finnderbyn tilanne vielä auki

Pääsiäisen jälkeen ratkeaa, mikä on kesän Finnderbyn kohtalo. Kuva: Lassi Puhtimäki
Pääsiäisen jälkeen ratkeaa, mikä on kesän Finnderbyn kohtalo. Kuva: Lassi Puhtimäki

Esteratsastuksen Grand Slam siirtyy vuodella eteenpäin. Ypäjän Hevosopiston Nordic Baltic Championships -tapahtuman ja perinteisen Finnderbyn järjestämisestä kesäkuulla päätetään pääsiäisen jälkeen.

Uusi Grand Slam -sarja siirrettiin kokonaan kaudelle 2021. Vallitseva tapahtumakieltotilanne aiheuttaa mittavia haasteita järjestäjille, ratsastajille, kävijöille ja kaikille kohderyhmille.

– Valtiovallan kokoontumis- ja tapahtumakielto ulottuu tällä hetkellä 31. toukokuuta asti. Tilanne aiheuttaa epävarmuutta kesän kilpailutoiminnan suhteen. Tässä tilanteessa on mahdotonta arvioida, miten kesän kisat viedään läpi, toteaa Grand Slam -sarjasta vastaava Helsinki Horse Show´n tapahtumajohtaja Tom Gordin.

– Pidimme tGrand Slam -järjestäjien Tampereen Hevoset-messujen, Ypäjän Finnderbyn sekä Hanko SeaHorse Weekin kanssa pikakokouksen. Haluamme varmistaa, että ratsastajat ja hevoset saavat tasavertaiset ja hyvät valmistelumahdollisuudet. Kaikki tukivat ajatusta, että keskitämme voimamme kaudelle 2021 ja uusi Grand Slam -sarja saa silloin lentävän lähdön, toteaa Gordin.

Finnderbyn tilanne on auki.

– Grand Slam -kilpailusarja on upea idea esteratsastukseen kohdistuvan kiinnostuksen lisäämiseksi. Sarjan siirtäminen ensi vuoteen on Grand Slamin arvon mukainen päätös järjestäjiltä. Kesäkuun Nordic Baltic Championships -viikon ja Hankkija Finnderbyn toteutusta arvioimme parhaillaan. Uskon, että meillä on tarvittava tieto tapahtumaviikon toteuttamispäätöstä varten pääsiäisen jälkeen, kommentoi Hevosurheilun valmennuskeskuksen johtaja Pirkko Herd.

Näkoislehti

2.6.2020

Fingerpori

comic