Urheilu Ypäjä

Granrothin voittoputki venyi Ypäjän gp-esteillä

Ville Kulkas nousi kakkossijallaan pistejohtoon.
Susanna Granroth voitti jo neljännen kerran peräkkäin kansallisen gp-sarjan osakilpailun Ypäjällä. Kuva: Lassi Puhtimäki
Susanna Granroth voitti jo neljännen kerran peräkkäin kansallisen gp-sarjan osakilpailun Ypäjällä. Kuva: Lassi Puhtimäki

Hattel Ridersia edustava janakkalalainen Susanna Granroth voitti jo neljäntenä peräkkäisenä vuotena kansallisen gp-sarjan osakilpailun Ypäjällä Finnderby-viikonloppuna.

Tällä kertaa Granrothin voittohevosena oli 14-vuotias tamma Baccara, joka on menestynyt Keski-Euroopankin kisoissa.

Gp-sarjan kolmanteen osakilpailuun starttasi Ypäjällä vain kuusi ratsukkoa, kun kaksi viikkoa aiemmin hypättyyn toiseen osakilpailuun osallistui 25 ratsukkoa. Moni kärkinimi ja keskinkertaisempikin ratsukko jäi pois ensi viikonlopulla Hyvinkäällä ratsastettavien SM-kisojen läheisyyden vuoksi.

Ypäjän gp-osakilpailussa ratsastettiin kaksi kierrosta. Ensimmäinen kierros oli tasainen, kun kuudesta ratsukosta viisi parasta kirjasi kahdeksan virhepistettä. Granroth teki jo tällä radalla Baccaralla nopeimman ajan.

Toisella kierroksella nollia alkoi tulla, vaikka esteet korotettiin 150 senttiin. Ensimmäisen nollan teki Husön Ratsastajien John Antell Iscara del Maset -tammalla.

Toiseksi viimeisenä lähtenyt Tampereen Ratsastusseuran Ville Kulkas selvitti Nepton-ruunalla myös puhtaan radan ja alitti Antellin ajan yli neljällä sekunnilla.

Näin Granrothin oli pakko pitää kiirettä viimeisenä lähtijänä. Sen hän myös teki ja puhtaasti, kun Kulkaksen johtoaika alittui lähes kolmella sekunnilla.

– Voitto oli tietysti mielessä etenkin, kun alla oli kolmen vuoden gp-voitot täältä Ypäjältä. Aamulla minulla oli vähän huono luotto itseeni, mutta kaikki sujui hyvin etenkin kun toisella kierroksella tuli vauhtiakin, Granroth kommentoi.

Granroth kuittasi osakilpailuvoitostaan 1400 euroa.

Ville Kulkas nousi kakkossijallaan gp-sarjan kokonaiskilpailun kärkeen, kun kuudesta osakilpailusta on nyt puolet takana. Granroth nousi tasapisteisiin nyt pois olleen Henna Kaaron kanssa pisteen edelle seuratoveriaan Sanna Backlundia, joka myös jäi keskittymään SM-kisaan.

Koko gp-sarjan 2016 ja 2017 voittanut Granroth aikoo osallistua seuraavaan gp-osakilpailuun heinäkuussa Salossa, mutta elokuisiin osakilpailuihin Kauhavalle ja Rovaniemelle hän vielä miettii lähtöään. Gp-sarjan finaali ratsastetaan elokuun lopulla Helsingissä.

Ensi viikonloppuna Hyvinkään SM-kisoissa Granroth kilpailee Baccaralla ja myös KG Corazonilla, jolla hän sijoittui nyt Ypäjällä viidenneksi.

Finnderbyn nimikkoluokka ratsastetaan Ypäjällä sunnuntaina kello 13.30 alkaen yhdentoista ratsukon vauhdilla. FL

Uusimmat

Näkoislehti

25.5.2020

Fingerpori

comic