Urheilu Urjala

Gruppo jatkaa uusin maustein: Kunto kasvaa kesää kohti

Suosittu juoksukoulu ei jämähtänyt, vaikka koronakriisi vei yhteistreenit tauolle.
Gruppolaisten Leena Hakalan ja Siiri Pohjamiehen kyykkyhypyissä on lentoa. Kuva: Lassi Puhtimäki
Gruppolaisten Leena Hakalan ja Siiri Pohjamiehen kyykkyhypyissä on lentoa. Kuva: Lassi Puhtimäki

Jylläävä koronavirusepidemia pisti uusiksi Urjalan Urheilijoiden Gruppo-juoksukoulun kuvioita.

Suositun Grupon toiminta jatkuu, mutta uusin maustein. Porukan torstaisista yhteistreeneistä on toistaiseksi luovuttu ja nyt harjoitellaan yksin tai pareittain.

– Teemme joka torstaiksi uuden treenin. Teen sen ensin paperille, sitten vielä kuvaamme sen ja laitamme harjoituksen WhatsAppiin. Suurin osa ryhmän jäsenistä tekee treenin torstaisin, mutta yhtä hyvin sen voi tehdä jonain muun päivänä, kertoo juoksukoulun vetäjä Mika Ojala.

Harjoitukset ovat sellaisia, että ne voi hyvin tehdä yksin tai pareittain. Alkuun on yleensä muutaman kilometrin mittainen juoksemalla tehtävä lämmittely, jonka jälkeen on reipas lihaskunto-osuus. Treenin loppupuolella on taas juoksua.

Mitään isompia apuvälineitä harjoituksiin ei tarvita.

– Treenit ovat sellaisia, että ne voi vetää pihalla. Jos on kylmä keli, suunnittelen sellaisen harjoituksen, että sen voi tehdä sisällä, Ojala kertoo.

Ojaloiden vetämä juoksukoulu sai alkunsa vuosi sitten kevättalvella. Muutamat juoksemisesta innostuneet lapset kertoivat haluavansa mukaan Forssan Suvi-iltaan, mutta he olivat vielä sen verran nuoria, ettei heitä haluttu päästää yksin matkaan.

Mika Ojala mietti asiaa ja polkaisi pystyyn juoksukoulun, johon lapset saivat tulla vanhempineen. Koulu oli tähdätty Suvi-iltaan, mutta se osoittautui niin suosituksi, että sitä päätettiin jatkaa myös tapahtuman jälkeen.

Tule sellaisena kuin olet

Juoksukoulussa pyritään juokseman mahdollisimman paljon, mutta talviliukkailla katsottiin parhaimmaksi siirtyä sisätiloihin. Koronaviruksen takia yhteisistä salitreeneistä piti luopua.

Gruppoksi ristityn koulun suosio on pysynyt yhteistreenien keskeytymisestä huolimatta korkeana, mukana on kolmisenkymmentä innokasta kuntoilijaa.

– Periaate on nyt ihan sama kuin alussa. Tervetuloa mukaan, tule sellaisena kuin olet. Eikä maksa edelleenkään mitään, Ojala sanoo.

Juha Nikkilä juoksutreeneissä tyttärensä Jutta Nikkilän kanssa.

Intoa riittää

Gruppolaiset ovat jaksaneet treenata innolla, vaikka yhteisharjoitukset ovatkin nyt tauolla.

– On tämä tärkeä juttu. Ei sitä tulisi ihan yksikseen lenkille lähdettyä, kertoo juoksukoulussa tyttärensä Jutan kanssa harjoitteleva Juha Nikkilä.

– Tosi kivaa on ollut. Parasta on porukan hyvä yhteishenki, jatkaa Jutta Nikkilä.

Kaksikko tähtää elokuulle siirretyn Suvi-illan kympillä tunnin alle. Vielä hieman kovempaa aikovat juosta ystävykset Leena Hakala ja Siiri Pohjamies.

– Juoksukoulu on ollut meille tärkeä. Tämä on kivaa ja tässä saa hieman erilaista treeniä kuin futiksessa, jota myös harrastamme, Hakala ja Pohjamies kertovat. FL

Näkoislehti

2.6.2020

Fingerpori

comic