Urheilu Tammela

Hakkapeliitta Beach kutsuu pelaajia ja katsojia Tammelaan

12. kertaa järjestettävään Hakkapeliitta Beachiin pääsee vielä mukaan.
Hakkapeliitta Beach pelataan Tammelassa tulevana lauantaina. Kuva: Lassi Puhtimäki
Hakkapeliitta Beach pelataan Tammelassa tulevana lauantaina. Kuva: Lassi Puhtimäki

Aurinkoa, lämmintä hiekkaa, upeita urheilusuorituksia, näyttäviä urheilijoita, hauskanpitoa ja mainetta sekä kunniaa menestyjille. Sitä kaikkea tarjoaa Hakkapeliitta Baech, joka pelataan tulevana lauantaina Tammelassa.

Turnaus järjestetään nyt 12 kerran ja taustalla on Tammelan Ryskeen lentopalloilijoita.

– Hakkapeliitta Beach piti alun perin pelata viime viikonloppuna, mutta Salo Volley oli siirretty samalle viikonlopulle. Kun monella pelaajalla olisi muutenkin ollut päällekkäisiä menoja, päätimme siirtää turnausta viikolla eteenpäin, kertoo järjestäjän edustaja Iivari Ingves.

Hakkapeliitta Beach pelataan nyt Mansikkapuiston ja Vekkilän kentillä. Mansikkapuisto toimii kisakeskuksena ja siellä on myös kahvio. Pelit pelataan 3-4 henkisin joukkuein ja 3 pelaajaa on samanaikaisesti kentällä. Turnauksessa pelataan erikseen kilpa- ja harrastesarja.

– Kuka tahansa voi ilmoittautua kumpaan tahansa sarjaan oman harkinnan mukaan. Harrastesarjassa säännöt ovat joustavammat ja siellä taso on kirjavampi. Kilpasarjassa säännöt ovat tiukemmat. Turnaus on haluttu silti pitää erilaisena kuin beach volley -pelit, joten siksi kentällä on yhtä aikaa kolme pelaajaa ja kesken erän saa vaihtaa. Pelisysteemit ratkeavat, kun tiedetään osallistuvien joukkueiden määrä, Ingves kertoo.

Ingvesin mukaan kentällä nähtäneen myös tänä vuonna Koijärven Kunnon liigatasolla pelaavia tai pelanneita kasvatteja.

Turnaukseen voi ilmoittautua perjantaihin mennessä. Ilmoittautumisia otetaan vastaan sähköpostilla osoitteeseen matias.ryhta@gmail.com. Joukkueiden kokoontuminen tapahtuu kello 9 ja pelit alkavat 9.30.

– Tavoitteena on, että saisimme mukaan yhteensä 15-20 joukkuetta. Kovin paljon enempää joukkueita ei voida ottaa, kun kenttiä on käytössä neljä. Yleensä harrastesarjassa on ollut muutama joukkue enemmän kuin kilpasarjassa, Ingves toteaa. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

21.2.2020