Urheilu Forssa

Harvinaista herkkua forssalaisyleisölle: VaLePan liigapeli pelataan Feeniksissä

Mestarijoukkue kohtaa perinteikkään Loimun helmikuussa Forssassa.
Tyytyväisiä miehiä. Ari Lyytinen ja Sami Mattila tietävät, että VaLePan ja Loimun kohtaaminen on harvinaista herkkua forssalaisyleisölle. Kuva: Lassi Puhtimäki
Tyytyväisiä miehiä. Ari Lyytinen ja Sami Mattila tietävät, että VaLePan ja Loimun kohtaaminen on harvinaista herkkua forssalaisyleisölle. Kuva: Lassi Puhtimäki

Hallitseva Suomen mestari VaLePa tuo yhden ensi kauden Mestaruusliigan peleistään Forssan Feeniksiin. Kansainvälisilläkin kentillä viime kausina pärjännyt VaLePa kohtaa 26. helmikuuta Feeniksin parketilla Raision Loimun.

Peliareenojen hakeminen Sastamalan kotikentän ulkopuolelta on seuran strategian mukaista. VaLePa haluaa kasvaa seurana uudelle tasolle ja viedä lentopallon huipputapahtumia uusille paikkakunnille.

VaLePa pelaa alkavalla kaudella osan kotipeleistään viime vuoden tapaan Tampereen Kaupissa. Forssassa pelataan yksi seuran kotiottelu, samoin Imatralla.

– Huippupeli on elämys paikan päällä seurattuna. Haluamme viedä lentopalloilun ilosanomaa mahdollisimman moneen paikkaan, toteaa VaLePan taustaguru Mauri Esko.

Forssa sopii Eskon mukaan erinomaisesti VaLePan kotipelin pitopaikaksi. Täällä on lajiperinteitä, hyvä, yli tuhat katsojaa vetävä peliareena ja osaava seura Koijärven Kunto paikallisjärjestäjänä.

– Uskon, että VaLePa kiinnostaa Forssassa. Meillä on taas nimekäs joukkue, jolla on kovat tavoitteet, Esko kertoo.

Esko lähestyi ottelun tiimoilta Kunnon ex-puheenjohtajaa ja FinFanTeamin varapuheenjohtajaa Sami Mattilaa. Esko kävi katsastamassa Feeniksin ja otti yhteyttä kaupunkiin ja yhteistyökumppaneihin.

– Kaupunki näytti vihreää valoa, kun ottelulle löydettiin ajankohta, joka ei häiritse Forssan omien joukkueiden aikatauluja, Mattila kertoo.

Mattila välitti viestiä Kunnolle, jossa tasokkaaseen liigapeliin suhtauduttiin myönteisen innostuneesti.

– Totta kai olemme mukana, kun tällainen huippupeli on mahdollista saada Forssaan. Tämä on harvinaista herkkua, toteaa Kunnon puheenjohtaja Ari Lyytinen.

Mattila ja Lyytinen muistelevat, että Forssassa on pelattu maaotteluita ja Ykkössarjaa Hurrikaanin alkuvuosina, mutta miesten Mestaruusliigaa täällä ei ole aiemmin pelattu.

– Kolmossarjan matsilla ja liigan kärkipelillä on eroa kuin yöllä ja päivällä. Toinen on höntsäilyä, toinen kansainvälistä tasoa, kaksikko toteaa.

Kunto vastaa pelin paikallisjärjestelyistä. Seura laittaa muun muassa kentän kuntoon, hoitaa kanttiinia ja vastaa pallotytöistä ja järjestyshenkilöistä.

VaLePa hoitaa mm. kuulutuksen, tuomarit, pöytäkirjan ja mainonnan. Kunto saa osan ottelun lipputuloista.

– Raha ei ole meille tässä se tärkein juttu, mutta onhan se mukava saada pelistä tuloja. Pienelle seuralle jokainen euro on tärkeä, Lyytinen toteaa.

Kaiken mennessä kohdilleen Feeniksissä saatetaan pelata toinenkin liigapeli ensi kaudella. Myös Hurrikaani Loimaalta pohtii kotipelinsä tuomista Forssaan. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

31.3.2020