Urheilu Forssa

Hauskanpito sallittu: Feeniks Basketin harrastejoukkueissa pelataan tosissaan, mutta ei hampaat irvessä

Feeniks Basketilla kolme joukkuetta alle 19-vuotiaissa tytöissä
Feeniks Basket Greenin Suvi Mertanen tarjoilee korin alta syötön. Kuva: Tapio Tuomela
Feeniks Basket Greenin Suvi Mertanen tarjoilee korin alta syötön. Kuva: Tapio Tuomela

Feeniks Basketilla on riveissään sen verran mukavasti nuoria naispelaajia, että seura sai kevääksi alle 19-vuotiaiden sarjoihin kolme joukkuetta.

Kovin ryhmä pelaa ikäluokan SM-sarjaa tähtäimessään kevään mitalipelit. Kaksi muuta joukkuetta ovat niin sanottuja harrasteryhmiä, jotka ottavat koripallon pelaamisen hieman rennommin. Nämä joukkueet pelaavat läntisen alueen 1. divisioonaa ilman sen kummempia menestyspaineita.

– Pelasimme alueen 1. divisioonaa syksyllä yhdellä joukkueella. Kun porukkaa tuli lisää mukaan, päätimme pelaajien ja heidän vanhempiensa yhteisellä ratkaisulla pelata kevään sarjaa kahdella joukkueella, kertoo alle 19-vuotiaiden tyttöjen harrastajaryhmien vastuuvalmentaja Timo Leppänen.

Feeniks Basket -nimellä 1. divisioonaa pelaavassa joukkueessa on mukana entisiä nuorten SM-sarjoissa pelanneita nuoria naisia, kuten muun muassa Maija Haapanen ja Kia Kivinen. Feeniks Basket Greenissä koripalloilee ikäjakaumaltaan laajempi kaarti, pelaajia on aina 01-syntyneistä 06-syntyneisiin pelureihin asti.

– Harrastajia ei ole jaettu hyviin ja vähemmän hyviin, vaikka toinen porukka onkin ehkä vähän kovempi. Siirtyminen joukkueesta toiseen pidetään avoimena, Leppänen muistuttaa.

Feeniksin harrastejoukkueet aloittivat kevätkauden sunnuntaina Feeniksissä pelatulla miniturnauksella. Voittoja ei tilille vielä tullut, sillä vastassa ollut Rauma Basket voitti aamupäiväpelissä ensin Feeniks Basketin pistein 64–47 ja iltapäivällä Feeniks Basket Greenin 64–48.

– Pelit menivät siihen nähden ihan OK, että olemme vasta kaksi viikkoa harjoitelleet näillä ryhmillä. Peli paranee, kun saamme enemmän treenejä ja pelejä alle.

Pelaajat tuntuivat tappioista huolimatta viihtyvän kentällä. Parketilla nähtiin hymyileviä kasvoja ja välillä kuultiin lehtereille nauruakin.

– Pelaamme tosissaan, mutta emme hampaat irvessä. Tärkeintä on, että pelaajat pitävät hauskaa ja saavat pelata heille sopivia pelejä, Leppänen painottaa. FL

Uusimmat

Näkoislehti

25.9.2020

Fingerpori

comic