Urheilu

Henkiin herätetyssä Loimijokiliigassa loimaalaisjohto syyskierroksen lopulla

Loimijokiliigan kausi alkaa olla puolivälissä. Kuva: Tapio Tuomela
Loimijokiliigan kausi alkaa olla puolivälissä. Kuva: Tapio Tuomela

Kolmen vuoden paussin jälkeen henkiin herätetty lentopallon Loimijokiliiga on syyskierroksen osalta paria peliä vaille palloteltu.

Loimaan Hiljaiset johtaa liigaa voitettuaan kertaalleen kaikki vastustajansa.

Loimaalaiset olivat lähdössä Loimijokiliigaan kahdella joukkueella, jotka kuitenkin yhdistivät voimansa ja muodostivat kokoonpanoon, jossa pelaa muun muassa pari aikoinaan Hurrikaania ”oikeaan” liigaan nostanutta peluria.

Loimijokiliigassa pelaavat loimaalaisten lisäksi Kakkossarjasta tähän sarjaan siirtynyt Tammelan Ryske, Kojo Lentis sekä Loimijokiliigan ainoat alkuperäisjoukkueet Vaulammin Kiusa ja BBT-Humppila, jotka olivat mukana jo ensimmäisellä kaudella 1996-97.

Loimijokiliiga typistyi tällä paluukaudellaan viiden joukkueen sarjaksi, kun Loimaan ohella Tammelastakin oli tulossa toinen joukkue ja Ypäjän Yllätys perui tuloaikeensa.

Loimijokiliigassa on pelannut sen parikymmenvuotisen historian aikana kaikkiaan 23 joukkuetta Lounais-Hämeen ja Loimaan seudulta. Vaikka kyse on harrastesarjasta sanan varsinaisessa merkityksessä, löytyy liigan pelaajamatrikkelista toistakymmentä miesten Mestaruusliigan entistä tai nykyistä peluria.

Loimijokiliigan kevätkierros huipentuu lopputurnaukseen maaliskuun lopulla FL

Asiasanat

Uusimmat

Näkoislehti

7.8.2020

Fingerpori

comic