Urheilu Forssa

"Parhaat tulokset ovat tulleet harjoituksissa, ja se ei paljon lämmitä" - Henri Liipola täräytti 88 metrin ennätysheiton Forssan moukaripörssissä

26 vuotta kestänyt ennätys parani 39 sentillä.
Henri Liipolan ennätysvire tuotti tulosta Forssan moukaripörssissä, mutta ei tämän kauden virallisissa kisoissa. Kuva: Tapio Tuomela
Henri Liipolan ennätysvire tuotti tulosta Forssan moukaripörssissä, mutta ei tämän kauden virallisissa kisoissa. Kuva: Tapio Tuomela

Moukarinheiton kolminkertainen Suomen mestari Henri Liipola on ennätyskunnossa.

Liipola antoi näytteen kunnostaan sunnuntaina Forssan moukaripörssin viimeisellä kierroksella, kun hän paransi moukaripörssin 26 vuotta vanhaa ennätystä lukemiin 88.13.

Porilaislähtöisen Marko Wahlmanin nimissä ollut vanha ennätys 87.74 parani 39 sentillä.

Liipolan oma pörssiennätys 87.31 oli kolmen vuoden takaa. Viime vuonna hän heitti parhaallaan 83.69 ja toissa vuonna 85.51.

Neljännen peräkkäisen pörssimestaruutensa ylivoimaisesti napannut Liipola heitti Vieremän montussa hurjan sarjan: kuudesta heitosta neljä lensi yli 86 metrin ja yksi ohi sektorin mennyt noin 87 metriin.

Ennätyskiskaisu kantoi parin metrin päähän Kaikulan metsän reunasta. Vanhalla heittopaikalla Talsoilan kentällä se olisi pudonnut puiston nurmikolle.

Liipola 78-79 metrin kunnossa

Nelinkertainen Suomen mestari Wahlman heitti miesten moukarin ennätyksensä 78.70 vajaan vuoden pörssiennätystään myöhemmin.

Pörssilukemien perusteella Liipola olisi nyt miesten moukarilla 78-79 metrin kunnossa, mutta hänen tämän kauden paras tuloksensa 74.92 on puolisen metriä kahden vuoden takaista ennätystä 75.47 heikompi.

– Parhaat tulokset ovat tulleet harjoituksissa. Jaakkolan Aleksilla on samaa vikaa. Olemme treenanneet yhdessä ja monta kertaa hyvien treeniheittojen jälkeen ollaan tuumittu, että nyt on kiva lähteä kilpailemaan. Hyvät tulokset eivät ole kuitenkaan jatkuneet kisoissa, Liipola harmitteli.

Liipola heitti lauantaina Tampereella maaotteluennätyksensä 73.42.

– Se ei paljon lämmitä, kun harjoituksissa on tullut neljä metriä parempia tuloksia, Liipola tuhahti.

Someron Esan 26-vuotias heittäjä kilpailee vielä kerran tällä kaudella 20. syyskuuta Somerolla, jossa hän on tehnyt suurimman osan parhaista tuloksistaan.

Ensi kaudeksi Liipola aikoo muuttaa harjoittelunsa painopistettä.

– Alan harjoitella enemmän taitoa. Voima-arvoissa pärjään kyllä parhaille heittäjille.

Huhtala jäi 23 metrin päähän

Liipola vei neljännen pörssimestaruutensa vakuuttavasti yhteistuloksella 261,16.

26 kertaa pörssin voittanut Harri Huhtala jäi kakkosena 23 metrin päähän. 68-vuotias Huhtala sai ikähyvitystä 94,5 metriä. Huhtalan paras heitto kantoi 48.33.

13 kertaa pörssin voittanut Antti Örn sijoittui kolmanneksi runsaat kahdeksan metriä Huhtalalle jääneenä. 112,5 metriä ikähyvitystä saanut Örn heitti parhaallaan 39.77.

Naisten tuore Suomen mestari Silja Kosonen sijoittui pörssissä neljänneksi 20 metriä Örnin perässä.

Ensi kertaa Vieremässä heitettyyn Forssan 76. moukaripörssiin osallistui 27 heittäjää, joka on kymmenen heittäjää vähemmän kuin viime vuonna. FL

Uusimmat

Näkoislehti

30.9.2020

Fingerpori

comic