Urheilu

Herolan olympialaisista pettymys: "Kyllä nämä paskat päivät unohtuu, kun onnistumisia tulee"

Ilkka Herola sijoittui 16:nneksi Pekingin talviolympialaisten yhdistetyn suurmäen kisassa.

Ilkka Herola sijoittui 16:nneksi Pekingin talviolympialaisten yhdistetyn suurmäen kisassa. Herolan kisa meni mönkään mäkiosuudella, jolla hän oli vasta 25:s ja hiihto-osuudelle eroa jäi toivottomat lähes kolme minuuttia.

–  Ei sillä seinälläkään, mitä haluaisi. Tänään ei vaan saanut parempaa. Mäkeen se tietysti jäi. Ei sen jälkeen hirveästi ollut merkitystä, Herola sanoi Ylelle.

Herola saateltiin Pekingin kisoihin mitalitoivein, mutta kisojen henkilökohtaisilta matkoilta tulivat sijat 6 ja 16.

–  Se jäi näistä kisoista haaveeksi. Urheilussa ei pidä haaveilla niiden suhteen, mitä jäi saavuttamatta. Se on loputon suo. Kyllä nämä paskat päivät unohtuu, kun onnistumisia tulee. Välillä näitä joutu sietämään, Herola totesi Ylelle.

Norjan Jörgen Graabak voitti suurmäen kisan loppukirissä, ja Jens Lurås Oftebro toi Norjalle kaksoisvoiton ennen Japanin Akito Watabea.

Mäkiosuuden jälkeen selvästi johtanut Norjan Jarl Magnus Riiber menetti hiihdossa etumatkansa, kun hän harhautui ensimmäisen kierroksen jälkeen väärälle reitille stadionilla. Hän suuntasi maalisuoralle eikä jatkamaan varsinaisella reitillä.

Riiber oli lopulta kahdeksas. Hän ei laittanut mitalitaistosta putoamistaan ainakaan kokonaan erehdyksen harteille, sillä takana on koronavirustartunta ja sitä kisoissa seurannut pitkä eristys, josta Riiber vapautui vasta maanantaina.

–  En tuntenut oloani hyväksi ja täysin terveeksi hiihdossa. Ehkä olisin voinut taistella pronssista ilman tuota erehdystä. Kun se tapahtui, ajattelin että ”no tämä on aika tyypillistä”. Katsoin eteeni ja näin maalin. Ja ajattelin, katsotaan selvitäänkö tästä päivästä, Riiber kommentoi Norjan uutistoimisto NTB:lle.

Eero Hirvonen oli 20:s, Arttu Mäkiaho 24:s ja Otto Niittykoski 37:s.

Uusimmat

Fingerpori

comic