Urheilu Ypäjä

Hevosopiston kilpailusihteeri Pauliina Pöntinen valittiin Loimijoki Golfin uudeksi toiminnanjohtajaksi

Ypäjäläinen Pauliina Pöntinen siirtyy Hevosopiston kilpailusihteerin paikalta Loimijoki Golfin toiminnanjohtajaksi ja pyrkii lisäämään näiden yhteistyötä.
Pauliina Pöntinen (vas.) ottaa Loimijoki Golfin toiminnanjohtajan tehtävät vastaan Hanna Liljalta lokakuun alusta alkaen. Kuva: Lassi Puhtimäki
Pauliina Pöntinen (vas.) ottaa Loimijoki Golfin toiminnanjohtajan tehtävät vastaan Hanna Liljalta lokakuun alusta alkaen. Kuva: Lassi Puhtimäki

Pauliina Pöntinen on tuttu lähes kaikille Ypäjän Hevosopistolla vierailleille, hevosurheilua harrastaville henkilöille. Pöntinen on työskennellyt opistolla lähes 10 vuoden ajan, tästä viimeiset 7-8 vuotta kilpailusihteerinä. Lokakuun alusta alkaen Pöntinen siirtyy Loimijoki Golfin toiminnanjohtajan paikalle, kun nykyinen toiminnanjohtaja Hanna Lilja suuntaa kohti uusia haasteita.

Pöntinen kertoo viihtyvänsä Hevosopistolla, joten dramatiikkaa työpaikanvaihdokseen ei liity.

– Olen viihtynyt, mutta olen ollut aika monta vuotta nykyisessä työssä. Sitä on alkanut tehdä hyvällä rutiinilla, mutta uutta on virkistävää oppia ja nyt sellaiseen tuli mahdollisuus, Pöntinen taustoittaa syitä työpaikanvaihdokseen.

Kilpailusihteerinä Pöntinen on vastannut Hevosopiston kilpailutapahtumien järjestämisestä. Hän näkee, että pohjat nykyisessä ja uudessa työssä ovat samat, vaikka lajit ovat eri.

– Molempiin kuuluu asiakaspalvelua ja tapahtumajärjestelyä. Kummassakin työssä ollaan paljon tekemisissä ihmisten kanssa.

Kokonaan Pöntinen ei toki hevosista luovu. Ratsastus on Pöntiselle rakas harrastus ja sen parissa hän aikoo jatkaa tulevaisuudessakin. Golftaustaa hänellä ei ole, mutta Pöntinen aikoo suorittaa green cardin ja tutustua näin myös toiseen vahvaan ypäjäläislajiin. Hän myöntää, että hyppäys uuden lajin pariin jännittää. Toisaalta Pöntinen toivoo, että se osoittautuu myös vahvuudeksi.

– Saatan tuoda uutta näkökulmaa Loimijoki Golfin toimintaan, kun tulen lajin ulkopuolelta. Luulen, että minut valittiin osittain jopa siitä syystä.

Nykyinen toiminnanjohtaja Hanna Lilja vahvistaa, että tämä oli yksi syy Pöntisen valintaan.

– Hyviä hakijoita tehtävään oli monta. Muutamaa haastateltiin, ja yhtiön hallitus päätyi yksimielisesti Pöntisen valintaan. Haettiin ennen kaikkea sopivaa persoonaa ja Pauliinasta huokuu kilometrin päähän, että hän kykenee hoitamaan tämän tehtävän. Vaikka en valitsijajoukossa ollutkaan, en näe huonona asiana, että Pauliina tulee lajin ulkopuolelta tuorein silmin.

– Valinnassa painoi myös hänen ypäjäläisyytensä. Tässä työssä helpottaa, kun asuu lähellä golfkenttää, Lilja kertoo.

Pöntisen työsuhde Hevosopistolla kestää syyskuun loppuun. Hän ehtii kesälomien aikana perehtyä uuteen tehtävään, joten puskista golfkentän hommiin ei tarvitse hypätä. Talven aikana Pöntisen tärkeimpiä tehtäviä on yhteistyökumppanien hankkiminen, suurimpana haasteena Loimijoki Golfissa on uusasiakkaiden hankinta.

– Vielä en ole ehtinyt pohtia uusia visioita golfkentällä. Kesän aikana niitä ehditään pohtia, vaikka työ Hevosopistolla jatkuu täysillä syyskuun loppuun. Lähden sieltä hyvässä hengessä ja tarkoitus on kehittää yhteistyötä näiden kahden toimijan välillä. Hevos- ja golfpiireissä liikkuu samantyyppistä väkeä, käyttämätöntä yhteistyömahdollisuutta on, Pöntinen näkee. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

23.2.2020

Uusimmat