Urheilu Jokioinen

Hiekkatekonurmi- ja boccia-kenttä käyttöön Jokioisilla – Kuntoportaat kruunaavat liikkumismahdollisuudet

Uusi pesäpallokenttä palvelee ennen kaikkea junioreita.
Pääkentän alapuolelle rakennettu hiekkatekonurmikenttä palvelee myös miehiä harjoitustarkoituksessa, mutta ennen kaikkea se helpottaa junioreiden harjoittelua ja pelaamista. Kuva: Tapio Tuomela / FL
Pääkentän alapuolelle rakennettu hiekkatekonurmikenttä palvelee myös miehiä harjoitustarkoituksessa, mutta ennen kaikkea se helpottaa junioreiden harjoittelua ja pelaamista. Kuva: Tapio Tuomela / FL

Uusi hiekkatekonurmipohjainen pesäpallokenttä Jokioisilla palvelee ennen kaikkea naisia ja junioreita, mutta toimii tarvittaessa myös molempien kunnan edustuspesäpallojoukkueiden apuna. Jokioisten vapaa-aikasihteeri Jari Menna iloitsee siitä, että kesäkuun alussa käyttöön otettu uusi kenttä paransi olennaisesti pesäpallon harrastusmahdollisuuksia Jokioisilla.

– Aiemmin juniorit pääsivät ainoalle kentälle kahden edustusjoukkueen pelien ja harjoitusten puristuksessa vain satunnaisesti. Nyt valmistuneella kentällä on kolmet viivat, eli kenttä naisille, junioreille ja tenaville, Menna kertoo.

Mennan mukaan uudella kentällä on turvallista pelata myös samaan aikaan kun pääkentällä on käynnissä harjoitukset.

Vihkiäisottelu luvassa

Uusi kenttä valmistui niin sanotun alakentän paikalle, joka on toiminut edustusjoukkueiden peleissä parkkipaikkana. Näin peleihin tulevien pitää etsiä parkkipaikka hieman kauempaa, vaihtoehtoja ovat muun muassa Teerimäen päiväkodin piha sekä Paanan ja Miinan koulujen piha-alueet.

Pesäpallokentän lisäksi alueelle kyettiin rakentamaan boccia-kenttä, jossa hieman varttuneemmat ovat jo ehtineet pelata bocciaa ja petankkia. Pelikentän viivat kestävät myös sadetta, joten pelaaminen onnistuu sateella ja heti sen jälkeen.

Menna muistuttaa, että uutta pesäpallokenttää voidaan hyödyntää myös koululaisliikunnassa esimerkiksi jalkapallon pelaamiseen.

– Kunhan korona helpottaa, kentällä on tarkoitus pelata vihkiäisottelu, mutta sen joukkueet ja ajankohta tarkentuvat myöhemmin, Menna sanoo.

Budjetti piti

Pallokentän rakennustyöt käynnistyivät viime syksynä muun muassa öljysäiliön purkutöillä. Varsinaiset maanrakennustyöt saatiin käyntiin keväällä lumien sulettua ja luovutuskunnossa kenttä oli 31. toukokuuta.

Mennan mukaan työt sujuivat hyvin ja yllätyksittä, vaikka niihinkin oltiin varauduttu.

– Kentän pohja on ikivanha ja olimme varautuneet, että vastaan voi tulla lisäkuluja aiheuttavaa kalliota tai muita yllätyksiä, mutta näin ei käynyt. Maapohjaa vaihdettiin noin 60 sentin syvyydeltä ja urakoitsijana toimi sama yritys, joka vastasi myös olympiastadionin pohjatöistä.

Kunta varasi rakennustöihin 260 000 euroa, johon aluehallintovirasto myönsi 50 000 euron avustuksen. Mennan mukaan työt pysyivät budjetissa.

Alueelle on parhaillaan rakenteilla kuntoportaat, joiden on määrä valmistua kesän aikana. Muutaman vuoden kuluttua on tarkoitus rakentaa uusi huoltorakennus, jossa on nykyisen kahden pukuhuoneen sijaan neljä pukuhuonetta. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic