Urheilu Jokioinen

Hieman jäi vajaaksi – Koetus teki liikaa virheitä voittaakseen Pomarkun

Kärkipelin kolmen pisteen voitto vaihtui pisteen tappioksi.
Vikkelä Jere Handolin toi Koetukselle kolme juoksua, mutta se ei avittanut kotijoukkuetta voittoon Pyrystä. Kuva: Lassi Puhtimäki
Vikkelä Jere Handolin toi Koetukselle kolme juoksua, mutta se ei avittanut kotijoukkuetta voittoon Pyrystä. Kuva: Lassi Puhtimäki

Koetuksella oli kaikki eväät nousta sarjajohtoon keskiviikkona Jokioisilla. Ratkaisun hetkellä joukkueen ote ei kuitenkaan pitänyt ja Pomarkun Pyry korjasi kahden pisteen voiton jaksoin 1–2 (8–6, 2–8 , 0–1).

– Meille tuli aivan liikaa virheitä. Annoimme vastustajalle juoksuja vapaataipaleilla, harhaheitoilla ja kopin pudotuksilla, eikä sisäpelikään ollut kunnossa, harmitteli Koetuksen pelinjohtaja Mika Lehto omiensa hermostuneisuutta Suomensarjan etelälohkon kärkipelissä.

Ottelu oli erikoisen kaksijakoinen. Molempien jaksojen alkupuoli pelattiin tarkasti ja tarjoiltiin hyvää ulkopeliä. Viimeisissä vuoropareissa taas pistettiin pystyyn oikein juoksukarkelot.

Avausjakso näytti kääntyvän helposti vieraille, kun joukkue sai vapaataipaleilla kolme juoksua syöttötuomarin tuomittua lukkari Miki Leppänivan syötöt mataliksi tai asennon vääräksi. Pyry nousi 2–1-tilanteesta nopeasti 2–4-johtoon.

Koetus ei kuitenkaan luovuttanut, vaan pelasi hurjan sisävuoron neljännen aloittavallaan. Kovan lyöntivireeseen villiintynyt Koetus takoi kuusi juoksua ja karkasi tilanteeseen 8–4. Sitkeä Pyry teki tasoittavallaan vielä kaksi juoksua, mutta jakso meni kotijoukkueelle lukemin 8–6.

– Se oli meiltä hyvä sisävuoro. Juoksut tulivat hyvillä suorituksilla, siinä oli välilyöntiä ja näpyä.

Koetuksella oli hyvät saumat ottaa pelistä täydet kolme pistettä, kun se johti ennen toisen jakson viimeistä vuoroparia juoksuin 2–1. Tiukassa paikassa Pomarkku oli kuitenkin terästä ja murensi Koetuksen ulkokentän hyvillä lyönneillään. Kun Koetuksen pasmatkin menivät lyöntimyllyssä sekaisin, nousi Pyry jaksovoittoon juoksuin 2–8.

Voittaja haettiin supervuoroparista. Kun Pomarkun Mikko Asikainen pystyi kotiuttamaan Heikki Niekkamaan ja Koetus jäi juoksuitta, vei Pyry otteluvoiton lukemin 1–2. Pomarkku nousi voitolla Suomensarjan etelälohkon kärkipaikalle, Koetus on tappiosta huolimatta kolmantena. FL

Uusimmat

Näkoislehti

8.8.2020

Fingerpori

comic