Urheilu Tammela

Hiihtäjät odottavat yhä latua Lounais-Hämeessä

Lumitykki ei hurise Tammelassa.
Viime vuonna Paavo Vesterinen käynnisteli lumitykkiä jo marraskuun lopulla, mutta hiihtolatu saatiin vasta jouluksi. Kuva: Lassi Puhtimäki
Viime vuonna Paavo Vesterinen käynnisteli lumitykkiä jo marraskuun lopulla, mutta hiihtolatu saatiin vasta jouluksi. Kuva: Lassi Puhtimäki

Lounais-Hämeessä joudutaan odottamaan hiihtolatua ensi vuoden puolelle.

Viime päivien pakkaset eivät riitä latujen lumettamiseen etenkin kun sunnuntaina lämpötila näyttää palautuvan plussan puolelle.

– Lumitykki olisi kyllä nyt pistetty käyntiin, jos olisin Tammelassa, sanoo Vuokatin lumilta tavoitettu Tammelan Ryskeen ”latumestari” Paavo Vesterinen.

– Täällä on puoli metriä lunta ja latua 50-60 kilometriä, Vesterinen kertoo Kainuun keleistä.

Viime talvena hiihdettiin jouluna

Viime talvena Tammelan liikuntakeskukseen saatiin jouluksi kilometrin latu, mutta nyt sellaista ei ole näköpiirissä uudeksivuodeksikaan.

– 15 vuorokauden sääennusteen mukaan lämpötila sahaa nollan molemmin puolin. Vaikealta näyttää, sillä kilometrin ladun teko vaatii pakkasella viikon lumetuksen ja vielä parin päivän lumenajon, Vesterinen sanoo.

Tammikuun puolella tuli viime talvena lunta niin, että Ryske pystyi järjestämään kilpailunsa kuun puolivälissä.

Nyt kilpailukalenterissa on Tammelassa Salaman kansalliset kilpailut kolmen viikon kuluttua 18. tammikuuta ja seuraavana päivänä Ryskeen kansalliset.

– Nuo kisat siirretään ehkä Lempäälään. Kaksi vuotta sitten ne olivat Hämeenlinnan moottoriradalla, jossa nyt ei ole lunta, Vesterinen kertoo.

Varastolumella tehtyjä latuja löytyy

Tällä hetkellä ladulle pääsee Paimion hiihtoputken lisäksi Tampereella puolentoista kilometrin lenkille, Lempäälässä kilometrin ladulle, Valkeakoskella vajaalle kilometrille sekä Vihdissä vielä lyhyemmälle pätkälle. Kaikki nämä ladut ovat viime talven varastolumella aikaan saatuja. FL

Uusimmat

Näkoislehti

22.9.2020

Fingerpori

comic