Urheilu Forssa

Hommat edistyvät etänäkin: Nälkäinen FoSu juonii jo uutta kautta

Divaripaikka meni Hawksille, mutta uusi Suomisarjakin on kovempitasoinen kuin 2. divisioona.
FoSun ensi kauden joukkueen kokoaminen on jo pitkällä. Vastustajan maaliverkkojen pitäisi heilua ahkeraan myös uudessa Suomisarjassa. Kuva: Lassi Puhtimäki
FoSun ensi kauden joukkueen kokoaminen on jo pitkällä. Vastustajan maaliverkkojen pitäisi heilua ahkeraan myös uudessa Suomisarjassa. Kuva: Lassi Puhtimäki

Forssan Suupparien valmistautuminen syksyllä aloittavaan Suomisarjakauteen on vauhdissa. Taustaryhmä on saatu koottua, ja parasta aikaa sorvataan valmiiksi pelaajasopimuksia.

Korona on tuonut tilanteeseen omat vaikeutensa.

– Meillä on joka vuosi ollut huhtikuussa try out ja starttipäivä, nyt ei sellaista tietenkään pystytä pitämään. Etänä tässä on nyt kartoitettu tilannetta ja sopimuksia tehty, kertoo FoSun edustuksen päävalmentajana jatkava Ville Into.

Sopimuksia on jo valmiina, mutta nimien kanssa tullaan esiin hieman myöhemmin. Harjoittelu on tarkoitus aloittaa toukokuun alussa.

– Tilanne on haastava, mutta aiemminkin viimeisten sopimusten teko on mennyt pitkälle kesään, kun on ollut haut opiskeluihin ja muita juttuja. Treenit pitää tänä vuonna aloittaa omatoimisina ja etänä, Into kertoo.

Tasokas sarja tiedossa

Into odottaa paljon uudesta Suomisarjasta, joka perustettiin Divarin ja 2. divisioonan väliin.

– Uskon, että tämä on hyvä uudistus. Sarjasta tulee 2. divisioonan lohkoja tasokkaampi ja pääsemme eroon vanhoista pienistä parkettikentistä, joissa vielä 2. divisioonassa joillakin paikkakunnilla pelataan.

FoSun joukkueen Into arvelee hieman nuorentuvan päättyneestä kaudesta. Tavoitetta ei ole vielä lyöty lukkoon, kun kokoonpanokaan ei ole valmis, mutta tarkoituksena on koota uuteen sarjaan nälkäinen ja kilpailukykyinen joukkue.

Into arvioi pelien määrän ja tason nousevan.

– Näemme Suomisarjassa hyvin harjoittelevia ja urheilullisia joukkueita, joilla on laaja rinki ja omaa juniorituotantoa. Uskon, että sellaiset kaveriporukat jäävät pois. Sarjasta tulee tasaisempi, eivätkä tasoerot ole niin suuria kuin 2. divisioonassa, sanoo Into.

Mieluiten pelaamalla

FoSun tavoitteena oli nousta tänä keväänä Divariin, mutta se jäi haaveeksi, kun sarja loppui koronakriisin takia kesken. Jaossa ollut paikka meni lopulta Salibandyliiton ratkaisulla helsinkiläiselle Hawksille, joka keräsi lohkonsa runkosarjan voittaneista joukkueista eniten pisteitä per ottelu.

– Liitto tarjosi Divarin paikkaa ihan oikealle joukkueelle, mutta itse olisin halunnut ratkoa nousijan pelaamalla. Sarjapaikan on ansainnut se joukkue, joka voittaa keväällä sen viimeisen ratkaisevan pelin.

Vaikka FoSu ei yltänyt Divariin asti, pelasi se erinomaisen kauden. Joukkue voitti tasokkaana pidetyn Länsirannikon lohkon runkosarjan, ja aikoi olla parhaimmillaan kevään pudotuspeleissä.

– Aina voi tehdä asiat paremmin, mutta kyllä me pelasimme hyvän kauden. Keskittyminen karkasi hieman joissain runkosarjan viimeisissä peleissä, mutta se johtui siitä, että keskittyminen oli jo pleijareissa. FL

Luitko jo: Ei Divari, mutta hyvä sarja kuitenkin: FoSu jatkaa pelejä uudessa Suomisarjassa

Uusimmat

Näkoislehti

3.6.2020

Fingerpori

comic