Urheilu Hämeenlinna

HPK sai FPS:sta pitkäaikaisen kumppanin – Liiga- ja Mestisseura ryhtyvät yhteistyöhön 3+2-vuotisella sopimuksella

Liiga- ja Mestisseura ryhtyvät yhteistyöhön 3+2-vuotisella sopimuksella. Kymppitiellä on luvassa liikennettä molempiin suuntiin.
HPK:n toimitusjohtaja Antti Toivanen näkee paljon mahdollisuuksia yhteistyössä FPS:n kanssa. Kuva: Pekka Rautiainen
HPK:n toimitusjohtaja Antti Toivanen näkee paljon mahdollisuuksia yhteistyössä FPS:n kanssa. Kuva: Pekka Rautiainen

Jääkiekkoliigassa pelaava HPK ja Mestikseen noussut Forssan Palloseura ryhtyvät puhaltamaan yhteen hiileen. HPK Liiga oy:n ja Forssan Palloseura ry:n välinen sopimus on laaja-alainen suunnitelma urheilullisesta ja hallinnollisesta yhteistyöstä.

Kerhon ja FPS:n kumppanuus käynnistyy virallisesti elokuun alussa kolmen vuoden mittaisella sopimuksella, joka on mallia 3+2, eli seurat ovat sopineet myös kahden vuoden optiosta. Yhteistyösopimus voidaan kuitenkin purkaa, jos FPS putoaa Mestiksestä.

HPK:lla ei ollut viime kaudella virallista kumppaniseuraa lempääläläisen Mestis-seuran LeKin ajauduttua konkurssiin. HPK:n toimitusjohtajan Antti Toivasen mukaan FPS-yhteistyössä ei ole kuitenkaan kyseessä ainoastaan farmisopimus.

Toivanen painottaa, että oli myös tärkeää saada aikaan nimenomaan pitkä sopimus forssalaisten kanssa.

– Näin pääsemme riittävän monipuolisesti tukemaan FPS:aa urheilullisesti, taloudellisesti ja hallinnollisesti. Tärkeää on myös se, että kumppaniseurallamme on vahva tahto nostaa itsensä uskottavaksi Mestis-organisaatioksi. Sekin kävi heti selville, että FPS haluaa kehittää toimintaansa pitkäjänteisesti, mikä antaa molemmille osapuolille hyvät mahdollisuudet toteuttaa sopimusta, Toivanen korostaa.

HPK:lla on paljon annettavaa uudelle kumppanilleen. Toivanen lupaa HPK Liiga oy:n tukevan taloudellisestikin FPS:aa kohti suunniteltua yhtiöittämistä.

– Meidän uusi strategiamme on toiminut hyvin, ja haluamme olla nyt mukana rakentamassa myös FPS:n tulevaisuutta, Toivanen kaavailee.

Myös FPS:n puheenjohtajan Juha-Matti Vuorelan mielestä on tärkeää lähteä eteenpäin kokonaisvaltaisesti.

– Meidän puoleltamme kaikkein vahvin asia sopimuksen syntymisen kannalta oli tuen kokonaisvaltaisuus. Sopimuksen ansiosta saamme tukea, pelaajiston ja valmennuksen puolelle, sekä myös seuran hallinnolliselle osa-alueelle. Tässä asiassa olemme olleet yhteisymmärryksessä koko ajan. Myös sopimuksen monivuotisuus oli meille iso asia. Löysimme HPK:sta kumppanin, joka haluaa olla meidän kanssamme pitkään, sanoo Vuorela HPK:n tiedotteessa.

HPK ja FPS ovat vuosien saatossa aiemminkin tehneet yhteistyötä – ainakin epävirallisesti. Moni Kerhon junioripelaaja on nimittäin jatkanut uraansa Forssassa.

Seutukunnallinen yhteistyö korostui tälläkin kertaa moneen otteeseen sopimusneuvotteluissa.

– Olemme niin lähellä toisiamme, eikä meillä ollut hinkua kauemmaksi. Hämeenlinna ja Forssa ovat aina kulkeneet käsi kädessä. Myös tämä oli meille tärkeää, tiivistää Vuorela.

Seurat voivat jatkossa siirtää pelaajiaan ennalta sovitun kiintiömäärän mukaisesti. HPK:n U20-joukkueen pelaajia voi myös siirtyä FPS:n kokoonpanoon hankkimaan kannuksia ennen Liiga-otteluita.

HPK:n toimitusjohtaja Toivanen odottaa pelaajasiiroilta paljon.…

– Urheilujohtajamme Mika Toivola lähtee suunnittelemaan yhdessä valmentajien kanssa yhteistyötä ja luomaan urheilullisia tavoitteita sekä toimintasuunnitelmaa tuleville kausille. Sisällöltään se on muutakin kuin pelaajaliikennettä kuten esimerkiksi valmennusyhteistyötä. Toimintasuunnitelmasta saamme varmasti lisätietoja ennen kauden alkua, kun urheilupuoli on kokoontunut, pohtii Toivanen. HäSa

Uusimmat

Näkoislehti

19.9.2020

Fingerpori

comic