Urheilu Hämeenlinna

HPK:ssa lisää koronavirustartuntoja, kaikki U20- ja liigajoukkueiden jäsenet ovat karanteenissa - Ei aiheuta toistaiseksi toimenpiteitä Forssan Palloseurassa

HPK:n U20-joukkueessa on todettu koronavirustartuntoja, ja seurojen U20- ja edustusjoukkueet ovat karanteenissa.

HPK:n U20-joukkueen jäsenten testituloksista on varmistunut lauantain aikana viisi uutta koronavirustartuntaa, seura tiedotti lauantaina iltapäivällä. Yhteensä kahdeksan joukkueen jäsentä on nyt todettu sairastuneen koronavirukseen. Lauantain aikana myös yhden Liigajoukkueen jäsenen tiedotettiin saaneen positiivisen testituloksen.

Liigajoukkueen positiivisen testituloksen saanut henkilö ei matkustanut Lappeenrantaan SaiPa–HPK-otteluun keskiviikkona. Joukkueen jäsenillä tarkoitetaan pelaajia ja toimihenkilöitä.

Joko lieviä oireita tai ei oireita lainkaan

Koronatartunnan saaneet ovat seuran tiedotteen mukaan kotihoidossa ja sairastuneiden oireet ovat lieviä tai he ovat oireettomia.

Oireettomat ovat käyneet testeissä henkilökohtaisten syiden takia ja oireita saaneet on testautettu normaalin ohjeistuksen mukaisesti.

Kaikki HPK U20 -joukkueen jäsenet, pelaajat ja toimihenkilöt ovat edelleen tartuntatautilain mukaisessa karanteenissa. Negatiivinen testitulos ei päätä karanteenia.

Liigajoukkue karanteenissa

Myös HPK:n liigajoukkue on karanteenissa. Tämänhetkisen tiedon mukaan joukkueiden karanteenit kestävät 21. syyskuuta asti. Päätöspäivä ei kuitenkaan koske positiivisen tuloksen saaneita joukkueen jäseniä.

HPK testauttaa U20-joukkueen kokonaisuudessaan maanantaina ja HPK:n liigajoukkueen kokonaisuudessaan keskiviikkona. Testauspäivät ovat tulleet HPK:lle suosituksena Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiriltä.

Nyt todetut tartunnat liittyvät todennäköisesti perjantaina 4. syyskuuta pelattuun U20 SM-sarjan otteluun HPK–Jukurit. Mikkeliläisjoukkue on tiedottanut viikon aikana yhteensä 22 tartunnasta.

Ei vaikutusta Palloseuraan

HPK:lla ja Forssan Palloseuralla on yhteistyösopimus, joka mahdollistaa pelaajaliikenteen seurojen välillä.

FPS:n puheenjohtajan Juha-Matti Vuorelan mukaan nyt HPK:ssa todetut koronatartunnat eivät toistaiseksi aiheuta seurassa suurempia toimenpiteitä.

– Yksi meidän pelaajamme oli HPK:n edustusjoukkueen mukana Lappeenrannassa (keskiviikkona 9.9.). Arvioimme tilannetta uudestaan maanantaina, mutta todennäköisesti hänetkin testataan ja hän on pois riveistämme siihen asti. FL

 

Päivitetty 12.9. kello 15.16 ja 18.00: Lisätty tieto ettei tilanteella ole toistaiseksi vaikutusta FPS:n toimintaan sekä iltapäivällä todetuista uusista tartunnoista.

Uusimmat

Näkoislehti

19.9.2020

Fingerpori

comic