Urheilu Forssa

Hullu heittäjä Vimpelistä vaihtaa Alkuun – Tuulia Anttonen (os. Timo) tuo heittovoimaa forssalaisten takalinjoille

"Meillä on hyvä mahdollisuus mitaleille".
177-senttinen Tuulia Anttonen (oik.) on Forssan Alun 11. sopimuspelaaja naisten Korisliigassa. Kuva: Tapio Tuomela / FL
177-senttinen Tuulia Anttonen (oik.) on Forssan Alun 11. sopimuspelaaja naisten Korisliigassa. Kuva: Tapio Tuomela / FL

”Hullu heittäjä Vimpelistä.”

Näillä sanoilla koripallon Basket.fi-sivusto esitteli Tuulia Anttosen (os. Timo) viime vuoden keväänä. Vimpeliläislähtöisellä Anttosella oli takanaan uran paras kausi Lappeenrannan Catzissa. Peliaika ottelua kohden nousi päälle 30 minuutin ja pisteitä kertyi 10,8 keskiarvolla.

Viime kausi sujui henkilökohtaisesti vielä pykälää paremmin, vaikka Catz ei mitaleille yltänytkään. Anttonen pussitti 11,1 pistettä peliä kohden, vaikka peliaika hieman edelliskaudesta laskikin.

Anttonen on siis ennen kaikkea heittäjä. Viidellä viime kaudella hänen kolmen pisteen heittojensa tarkkuus on ollut yli 30 prosenttia. Kun vastustaja tietää Anttosen tarkkuuden, häntä pitää usein niin sanotusti tuplata kaaren takana, mikä taas tekee tilaa joukkueen muille pelaajille.

”Hyvä mahdollisuus mitaliin”

24-vuotias Anttonen on pelannut viisi nuorten maaottelua ja saavuttanut A-tyttöjen SM-pronssia, mutta aikuisten mitaleita plakkarissa ei vielä ole. Sellaista Anttonen varmasti hamuaa Alun riveissä.

– Ehdottomasti lähdemme hakemaan mitalia. Harjoitusten perusteella meillä on siihen hyvä mahdollisuus. On sopiva sekoitus nuoria ja kokeneita pelaajia. Harjoituksissa on ollut tekemisen meininkiä, ja kaikki tsemppaavat toisiaan, Anttonen kehuu.

Usealla kaudella Anttonen on pelannut samaan aikaan rinnakkaislisenssillä sekä Korisliigaa että 1. divisioonaa. Neljällä kaudella hän pelasi BC Nokiassa divaria, ja tuolloin valmentajana toimi myös nykyinen Alun päävalmentaja Aleksi Suominen. Tuttu valmennuskaksikko olikin yksi syy, miksi päätös tulla Forssaan pelaamaan oli helppo.

– Alussa myös pelaa monta kaveriani. Lisäksi olen kuullut Alusta ja Forssasta pelkkää hyvää.

Anttonen opiskelee viimeistä vuotta Tampereella luokanopettajaksi ja tekee graduaan. Hän kulkee Forssan ja Tampereen väliä. pääpainotus on Forssassa.

Yksi jenkki vielä haussa

Alulla on koossa nyt 11 pelaajasopimusta. Manageri Jyrki Tulander kertoo, että haussa on vielä yksi jenkkivahvistus.

– Kotimaisista pelaajista voimme ottaa esimerkiksi jonkun ulkomaille suunnanneen paluumuuttajan, jos tämä ei maailmalla viihdy, mutta aktiivista hakua ei enää ole päällä, Tulander kertoo.

Alun kausi naisten Korisliigassa käynnistyy 2. lokakuuta vierasottelulla Tampereen Pyrintöä vastaan. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic