Urheilu Forssa

Hunnaria kapuaa ennätysmäärä juoksijoita

MM-nelonen ja kolminkertainen hapotusvoittaja Henri Ansio nähdään taas Hunnarin rinteissä.
Polkujuoksun MM-nelonen Henri Ansio nähdään sunnuntaina kesyttämässä taas Hunnarin mäkiä. Kuva: Tapio Tuomela
Polkujuoksun MM-nelonen Henri Ansio nähdään sunnuntaina kesyttämässä taas Hunnarin mäkiä. Kuva: Tapio Tuomela

Hunnarin Hapotus järjestetään nyt viidettä kertaa Iso-Hunnarin maisemissa Forssassa. Polkujuoksun kasvavasta suosiosta kertoo myös se, että nyt hapotukseen on ilmoittautunut juoksijoita enemmän kuin koskaan.

– Ilmoittautuneita on nyt yli 70. Paikan päällä sunnuntainakin voi vielä ilmoittautua, kertoo järjestävän tahon Oxroadultra ry:n puolesta Mika Penttilä.

Mukaan on lähdössä kymmenen Feeniks Basketin C-ikäistä koripallopoikaa. Penttilä haastaakin muita juniorijoukkueita lähtemään mukaan.

– Moni palloilulaji tekee nyt omatoimista treeniä. Tässähän olisi hyvä mahdollisuus päivittää omaa päivä kuntoaan.

Tapahtumaan mahtuisi juoksijoita Penttilän mukaan tuplamäärä. Lisää kisaajia on yritetty saada muun muassa tuomalla yhden ja neljän kierroksen rinnalle myös mahdollisuus kahden kierroksen juoksemiseen. Suosituin matka on silti edelleen yksi kierros (5,3 kilometriä, nousua 330 metriä).

Myös lapset ja lapsiperheet pyritään huomioimaan aiempaa paremmin. Lähinnä alakouluikäisille lapsille järjestetään oma parin mäen mittainen hapotuksensa, jos osallistujia ilmoittautuu paikan päällä riittävästi. Lisäksi pienille on tarjolla lapsiparkki sille ajalle, kun vanhemmat ovat juoksemassa.

Olosuhteet ovat monena vuotena suosineet Hunnarin Hapotusta, joskus on ollut joidenkin makuun jopa liian lämmintä. Tänä vuonna sitä vaaraa ei ole, sillä sääennusteet lupaavat sunnuntaiksi noin 15 asteen lämpöä ja mahdollisia sadekuuroja.

– Pieni sade sitoisi irtosoraa, mutta jos vettä tulee reilusti, yksi alamäki on hieman pahempi ja siinä pitää olla varovainen. Muuten reitti on hyvin turvallinen, kertoo torstaina reittiä ylimääräisistä heinistä raivannut Penttilä.

Hunnarilla nähdään tänäkin vuonna maailmanluokan vauhtia, sillä Henri Ansio, polkujuoksun MM-nelonen vuodelta 2017, on jälleen lupautunut kesyttämään Hunnarin mäet. Ansio kävi viime viikonloppuna kisaamassa maailman huippuja vastaan polkujuoksukiertueella Ranskan Mont Blancilla, mutta ilmeisesti Hunnarin kisa tulee käymään miehelle sopivana palautuksena. Ansio on kisannut Forssassa vuosina 2015, 2016 ja 2018 ja ollut joka vuosi neljän kierroksen matkalla luonnollisesti omaa luokkaansa. FL

Uusimmat

Näkoislehti

26.5.2020

Fingerpori

comic