Urheilu Forssa

Huonolta näyttää: Pilvenmäelle kaavailtu maaradan MM-osakilpailu uhkaa peruuntua

Koronapandemian aiheuttamat matkustus- ja yleisörajoitukset FMS:n järjestämän maaratakisan jarruna.
Saksalainen Jörg Tebbe hallitsi maaratakisaa vuosi sitten Pilvenmäellä. Kuva: Lassi Puhtimäki
Saksalainen Jörg Tebbe hallitsi maaratakisaa vuosi sitten Pilvenmäellä. Kuva: Lassi Puhtimäki

Koronakriisi uhkaa myös 8. elokuuta Pilvenmäellä järjestettäväksi suunniteltua maaradan MM-osakilpailua.

– Pilvenmäen MM-osakilpailu on nyt iso kysymysmerkki. Emme ole heittäneet vielä kirvestä kaivoon, mutta huonolta näyttää, toteaa tapahtuman järjestävän seuran Forssan Moottoriseuran puheenjohtaja Harri Heikkilä.

Pilvenmäen MM-osakilpailun oli tarkoitus olla finaalisarjan neljäs osakilpailu. Jos kaikki sujuu hyvin ja Pilvenmäen osakilpailu elokuussa pystytään järjestämään, se onkin MM-sarjan ensimmäinen osakilpailu. Koronapandemia peruutti kauden kolme ensimmäistä osakilpailua.

MM-finaalisarjaa piti ennen Forssaa ajaa toukokuussa Herxheimissä Saksassa, kesäkuussa Le Réolessa Ranskassa ja heinäkuussa Muhldorfissa Saksassa. Sarjassa oli alkujaan viisi osakilpailua.

Matkustus- ja yleisörajoitukset harmina

Pilvenmäen MM-osakilpailun uhkana ovat erityisesti matkustus- ja yleisömäärärajoitukset.

– Vaikeaa on, kun tuon ajan rajoituksista ei tiedetä juuri mitään. Jos Pilvenmäelle ei saa elokuussa ottaa kuin 500 hengen yleisön, ei tapahtumaa pystytä toteuttamaan, koska se tulee tuloihin nähden liian kalliiksi, Heikkilä sanoo.

Heikkilän mukaan Pilvenmäelle tarvitaan ainakin 1 500 katsojaa, jotta MM-osakilpailun järjestäminen kannattaisi.

– Tarvitsemme paikalle vähintään 1 500, mieluusti 2 000 katsojaa, että tapahtuma kannattaisi. MM-osakilpailun järjestäminen on kallista, se ei onnistu ihan pikkurahalla.

Heikkilän mukaan palkkiorahat ja erilaiset maksut nostavat järjestäjien kulut noin 30 000 euroon.

– Meidän täytyy tehdä päätös kilpailun kohtalosta nopealla aikataululla, varmasti tuossa kuluvan kuun puolivälin jälkeen, Heikkilä arvioi.

Forssan Moottoriseura on kaavaillut Pilvenmäelle harjoitusleiriä lauantaille 16. toukokuuta, jonka jälkeen ratkaisuja pitäisi olla luvassa.

Pilvenmäki on haluttu paikka maaratakisoille. Kuskit pitävät väljistä olosuhteista ja pitkästä, nopeasta radasta, joka mahdollistaa korkeat huippunopeudet.

Sijainti keskellä Etelä-Suomea on myös ajajien mieleen, paikalle on helppo tulla isollakin kalustolla.

PM-finaalia harkitaan

Forssan Moottoriseura joutui jo aiemmin koronan takia peruuttamaan Pilvenmäelle kaavaillun maaradan SM-finaalin. Kisa piti ajaa lauantaina 9. toukokuuta. Pilvenmäelle suunnitellun maaradan PM-finaalin kohtalo on vielä auki.

Uusimmat

Näkoislehti

20.9.2020

Fingerpori

comic