Urheilu Forssa/Tampere

Hurjaa menestystä SM-kisoissa: Neljä voimapunnerruskultaa Tammelan Ryskeelle

Heikki Puhtimäki punnersi ensi yrittämällä Suomen mestaruuteen.
Heikki Puhtimäki nosti SM-kultaa maksimivoimapunnerruksessa. Kuva taannoisista Vesihelmen kilpailuista. Kuva: Lassi Puhtimäki
Heikki Puhtimäki nosti SM-kultaa maksimivoimapunnerruksessa. Kuva taannoisista Vesihelmen kilpailuista. Kuva: Lassi Puhtimäki

Tammelan Ryskeen nostajat olivat jälleen vahvassa vedossa Tampereella käydyissä maksimivoimapunnerruksen SM-kisoissa. Ryskeen kilpailijat nappasivat kisoista neljä kultaa ja yhden pistesijan.

Kultaa kisoista toivat Noora Miettinen N20-sarjan 63-kiloisissa, Anita Reunanen N50-sarjan 63-kiloisissa, Heikki Puhtimäki M60-sarjan 83-kiloisissa ja Olli Skogberg M60-sarjan 105-kiloisssa.

Janne Hakala sijoittui miesten 120 kilon sarjassa viidenneksi.

Puhtimäki piti pintansa

Ensi kertaa maksimivoimapunnerruksen SM-kisoihin osallistunut Puhtimäki joutui kisassa tiukoille, mutta pystyi kuin pystyikin kultanostoon. Puhtimäki aloitti 110 kilolla, nosti seuraavalla 115 kiloa ja punnersi lopulta kultaa 120 kilon nostolla. Pekka Simojoki jäi hänestä vain 2,5 kiloa.

– Oli tiukka skaba. Minun piti alkujaan nostaa viimeisellä 117,5 kiloa, mutta kun kaveri punnersi sen ja oli minua vaa’alla hieman kevyempi, minun piti tehdä 120 kiloa, jotta voittaisin kisan, Puhtimäki kertoo.

SM-kulta maistui Puhtimäelle.

– Oli kerrankin kiva voittaa. Minulla on aiemmin yleisurheilun ja uinnin puolelta noin 30 SM-mitalia, mutta tämä mitali oli ensimmäinen kultainen. Lehden Jarille täytyy antaa iso kiitos, hän on minua tsempannut eteenpäin.

Noora Miettisen kulta 20-vuotiaissa tuli 40 kilolla. Anita Reunanen nosti viisikymppisissä 72,5 kiloa, mikä paransi hänen omissa nimissään ollutta SE:tä 2,5 kilolla. Olli Skogbergin voittotulos kuusikymppisissä oli 135 kiloa.

Janne Hakala nosti yleisessä sarjassa viidenneksi 140 kilolla. Voitto sarjassa meni 210 kiloa koonneelle Simo Sistoselle.

Maskit naamalla

Tampereella nostetut SM-kisat käytiin erityisjärjestelyin. Kisapaikalle Nääshalliin ei otettu yleisöä, eikä huoltajia. Nostajat käyttivät koko ajan maskeja ja tangot ja penkki desinfioitiin aina nostosuoritusten välillä.

Lisäksi edellisen ryhmän kilpailijat poistuivat paikalta ennen kuin seuraava ryhmä alkoi nostaa.

– Olihan se erilaista nostaa maski kasvoilla, mutta tuskin se suorituksiin vaikutti. Tähän pitää varmaan tottua, kun korontilanne on taas tällainen, totesi kokenut kisanostaja Janne Hakala.

Maksimivoimapunnerruskilpailuissa nostetaan mahdollisimman suuri kilomäärä yhdellä kertaa. Kilpailijalla on kolme yritystä ja paras nostotulos jää voimaan.

Kilpasuoritus tehdään jalat penkin tason yläpuolella. Miehet nostavat raudat ilman paitaa ja rannesiteitä, naiset kilpailevat t-paidassa tai urheilutopissa.

Suomen Voimapunnerruksen järjestämät kilpailut ovat doping-testauksen alaisia. FL

Uusimmat

Näkoislehti

1.10.2020

Fingerpori

comic