Urheilu Forssa

Hurjaa puolustusta ja hyvää hyökkäystä: Alku jyräsi mestari-PeKan

Alun tiukkaakin tiukempi puolustus masensi sarjakärjen Feeniksissä.
Kokenut sentteri Taru Tuukkanen oli pitelemätön PeKan kaadossa. Kuva: Tapio Tuomela
Kokenut sentteri Taru Tuukkanen oli pitelemätön PeKan kaadossa. Kuva: Tapio Tuomela

Alulla on tänä keväänä kaikki eväät mestaruuteen asti. Sen Alku osoitti viimeistään keskiviikkoiltana, kun joukkue jyräsi sarjakärki Peli-Karhut lukemin 81–56 (36–33). Tappio oli puolustavalle mestarille PeKalle vasta kauden kolmas.

Alku perusti voittonsa tiiviiseen puolustukseen ja riittävän hyvään viimeistelyyn hyökkäyksessä. PeKa törmäsi neljännellä jaksolla Alun puolustusmuuriin ja sai ensimmäiset pisteensä aikaan vasta kahdeksan minuutin pelin jälkeen. Siinä vaiheessa ottelu oli jo hyvän aikaa sitten ratkaistu.

– Voitimme puolustamalla tämän pelin. Cupin pelissä emme vielä ottaneet PeKan heittäjiä riittävästi kiinni, mutta nyt onnistuimme. Olisiko PeKa saanut koko pelissä kymmenen vapaata heittoa? arvioi tyytyväinen Alku-luotsi Risto-Matti Rousku pelin jälkeen.

Ensimmäinen jakso oli ehkä parasta naiskoripalloa tällä kaudella Feeniksissä. Molemmat joukkueet puolustivat jo siinä vaiheessa hyvin, mutta pallo liikkui hyökkäyksessä iloisesti ja heitot upposivat hämmästyttävällä tarkkuudella hankalistakin paikoista. 25–22 Alulle päättyneellä jaksolla molempien joukkueiden kakkosten heittoprosentti oli huima 71.

Korijuhla loppui ensimmäiseen jaksoon, mutta peli jatkui tasokkaana. Kotijoukkue oli huippupelin pelanneen Taru Tuukkasen johdolla hitusen niskan päällä, kunnes PeKa nousi tauon jälkeen johtoon Alun hyökkäyksen mennessä hetkeksi yksi vastaan yksi -punnertamiseksi.

PeKa kävi johdossa 41–46, mutta hukkasi etsikkoaikansa. Alku löysi taas jyvän ja liikkeen, eikä PeKa keksinyt aseita Alun hurjan puolustuksen läpäisemiksi. PeKa sai reiluun kymmeneen minuuttiin aikaan vaivaiset kaksi pinnaa, kun Alku karkasi säkittäen siinä ajassa yli 30 pistettä.

– Tämä oli nyt toinen ottelu, jossa pelasimme ehjän puolustuspelin. Pystymme voittamaan otteluja, jos puolustamme hyvin, vaikka meillä ei olisikaan paras hyökkäyspäivä – ja tänään sekin toimi. Voitimme 18 levypallolla myös levypallopelin. Ehjä peli, hyvä 40-minuuttinen, 21 pinnaa tehnyt ja 14 levypalloa kahminut Taru Tuukkanen totesi.

Delaney Bruce nakutti tasaisen vahvalle Alulle 17, Keke Calloway 11 ja Petra Noponen 10 pistettä. Kotkalaisten pisteykkönen oli 14 pinnaa koonnut Zykera Rice.

– Alulla on hyvä joukkue. Meidän täytyy puolustaa paremmin ja olla vahvempia levypallopelissä, mikäli mielimme voittaa heidät, Rice sanoi.

PeKa säilytti tappiosta huolimatta sarjan kärkipaikkansa, Alku nousi voitolla naisten Korisliigassa kolmanneksi. Joukkueen pelit jatkuvat ensi viikon lauantaina Feeniksissä Vimpelin Vetoa vastaan. FL

Uusimmat

Näkoislehti

5.7.2020

Fingerpori

comic