Urheilu Forssa

Hurjapäät pääsevät taas vauhtiin: Maaradan MM-osakilpailu ensi kesänä Pilvenmäellä

Uusi sukupolvi otti ohjaimet kisajärjestelyissä.
Aarni Heikkilä vetää ensi kesän maaratatapahtumia, Harri Heikkilä järjestävää seuraa Forssan Moottoriseuraa. Kuva: Lassi Puhtimäki
Aarni Heikkilä vetää ensi kesän maaratatapahtumia, Harri Heikkilä järjestävää seuraa Forssan Moottoriseuraa. Kuva: Lassi Puhtimäki

Forssan Moottoriseura jatkaa tasokkaiden maaratakisojen järjestämistä Pilvenmäellä. Forssassa ajetaan elokuussa MM-finaalisarjan osakilpailu ja toukokuun lopulla SM-finaali. SM-viikonloppuna Forssassa kisataan todennäköisesti myös PM-finaali.

Forssan Moottoriseuralla on vankka kokemus maaratakisojen järjestämisestä Pilvenmäen raviradalla. Nyt vetovastuu on siirtynyt uudelle sukupolvelle, sillä järjestelyjä johtavat aiemmin radan puolella kunnostautuneet Aarni Heikkilä ja Jari Mäkinen.

– Tunnemme hyvin toisemme, ajoimme yli 15 vuotta yhdessä ja vietimme kisamatkoilla riittämiin aikaa samassa autossa. Yhteistyö toimii ja hommat jaetaan fifty-fifty, kaksikko toteaa.

Heikkilä lopetti kilpaa ajamisen viime kesään ja on keskittynyt työelämään.

– Viime kesänä koetin vielä ajaa kilpaa, mutta se ei tuntunut enää kivalta, toteaa Heikkilä, joka kuitenkin innostui kisojen järjestämisestä kaverinsa Mäkisen houkuttelemana.

Paljon ohjelmaa tiiviissä paketissa

Moottoriseuran tavoitteena on järjestää sujuvat ja tasokkaat kilpailut, joista jäisi jotain myös viivan alle. Tapahtumista halutaan tiiviit ja katsojien rahoille kunnolla vastinetta.

SM- ja PM-kisojen päivämäärää ei ole vielä lyöty lukkoon, mutta todennäköisesti ne ajetaan peräkkäisinä päivinä toukokuun lopulla. MM-sarjan gp-osakilpailu kaasutetaan 8. elokuuta. Forssan osakilpailu on MM-sarjan toiseksi viimeinen.

Kilpailuihin on luvassa tasokas osallistujalista, sillä Forssa houkuttelee kuskeja. Pitkä, kilometrin mittainen rata lupaa lujaa vauhtia, mikä on hurjapäiden mieleen.

– Täällä on nopea rata ja hyvät olosuhteet, Heikkilä tietää kokemuksesta.

Radan lisäksi sijainti on hyvä. Forssaan on helppo tulla niin kuskien kuin yleisönkin.

– Odotamme gp-kisaan 2000-2500 katsojaa, SM-kisaan ehkä puolta siitä, arvioi Mäkinen yleisötavoitetta.

Katsojia aiotaan houkutella hyvällä ohjelmalla, fiksulla mainostamisella ja yhteistyökumppanien hakemisella. Sosiaalista mediaa on tarkoitus hyödyntää aiempia maaratatapahtumia enemmän. MM-osakilpailulle on jo avattu sivut Facebookissa.

Muutakin kuin raveja

Pilvenmäen profiiliin maaratakisat sopivat hyvin.

– Haluamme toimia tapahtumien järjestelypaikkana. Maaratakilpailut mahtuivat hyvin kalenteriimme, kertoo Pilvenmäen toiminnanjohtaja Elina Hirvonen.

Hirvosen mukaan yhteistyö FMS:n kanssa toimii mallikkaasti.

– Moottoriseuralla on fiksu porukka, joka on hoitanut osuutensa aina hyvin. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

1.4.2020

Uusimmat