Urheilu

Huuhkajien EM-avauksen yleisömäärä jää ennalleen – Parken saa lisäkatsojia vasta myöhempiin EM-otteluihin

Suomalaisfanien lippukiintiö Parkenin avausotteluun oli alun perin 6  500, mutta koronarajoitukset söivät kiintiöstä puolet. Nyt suomalaisilla on Kööpenhaminan otteluun 2  700 lipun kiintiö. Lehtikuva/AFP Liselotte Sabroe

Huuhkajat pelaa historiallisen jalkapallon EM-avauksensa lauantaina 15  900 katsojan edessä, vaikka Tanskan hallitus antoi torstaiaamuna luvan nostaa Parken-stadionin yleisökapasiteetin EM-jalkapallossa 25  000 katsojaan.

Lisäys toteutuu vasta myöhemmissä otteluissa. Tanskan jalkapalloliitto DBU vahvisti, ettei katsojamäärän kasvattaminen onnistu vielä lauantaiksi.

–  Poliittinen todellisuus on yksi asia. Toinen todellisuus on käytäntö, jossa poliittisia päätöksiä toteutetaan, totesi DBU:n hallintojohtaja Jakob Jensen.

Suomi kohtaa Tanskan lauantaina kello 19 Suomen aikaa alkavassa ottelussa. Ottelu on Suomen miesten kaikkien aikojen ensimmäinen EM-tasolla.

Suomalaisfanien lippukiintiö Parkenin avausotteluun oli alun perin 6  500, mutta koronarajoitukset söivät kiintiöstä puolet. Nyt suomalaisilla on Kööpenhaminan otteluun 2  700 lipun kiintiö.

Parkenin stadionille mahtuu noin 38  000 katsojaa. Kööpenhaminassa pelataan myös 17. kesäkuuta Tanska–Belgia ja 21. kesäkuuta Venäjä–Tanska. Ottelut kuuluvat B-lohkoon. Pudotuspeleissä Kööpenhamina isännöi 28. kesäkuuta neljännesvälieräottelua.

Lisää aiheesta: Suomen EM-pelit alkavat 12. kesäkuuta – Suomen alkulohkossa Tanska, Venäjä ja Belgia (9.6.21)

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic