Urheilu Forssa/Lemi

Ilola ja Peipinen polkivat kilpakumppaneiltaan karkuun Kalevan kierroksella

"Tästä on hyvä jatkaa seuraaviin lajeihin".
Ari Ilola johtaa viisikymppisten sarjaa ennen kierroksen kahta viimeistä lajia. Kuva: Marja-Leena Peipinen
Ari Ilola johtaa viisikymppisten sarjaa ennen kierroksen kahta viimeistä lajia. Kuva: Marja-Leena Peipinen

Ypäjäläinen Ari Ilola ja forssalainen Jouko Peipinen polkivat Kalevan kierroksen pyöräilyssä karkuun kokonaiskisan kovimmilta kilpailijoiltaan, vaikka eivät ehkä saaneetkaan aivan parhaita tehojaan irti Lemillä Lappeenrannan naapurissa käydyssä reilun 75 kilometrin mittaisessa kisassa.

Ilola polki ajan 2.02.04, joka riitti kaikista kiertäjistä 12. sijaan. Kalevan kierroksen 50-vuotiaiden sarjassa Ilola sijoittui toiseksi. Kolmen lajin jälkeen Ilola jatkaa oman sarjansa johdossa ja kokonaistilanteessa yhdeksäntenä.

– Voisi sanoa, että se oli sellainen perussuoritus. Olen tänä kesänä pyöräillyt paljon ja lenkeillä on kulkenut hieman paremmin kuin nyt kierroksella, mutta en vaan saanut itsestäni enempää irti.

– Siinä mielessä suoritus oli hyvä, että tein eroa kokonaiskisassa kovimpiin kilpakumppaneihini. Tästä on hyvä jatkaa seuraaviin lajeihin, Ilola lisäsi.

Peipinen oli kierroksella nopein 65-vuotiaiden sarjassa ajalla 2.16.12. Hyvän pyöräilyn ansiosta Peipinen vahvisti kärkipaikkaansa yli 65-vuotiaiden sarjassa. Kokonaistilanteessa Peipinen on 24:s ennen kahta viimeistä lajia.

– Joukolla oli vähän samanlaisia tuntemuksia kuin minulla. Periaatteessa kisa meni hyvin ja eroa tuli muihin kilpakumppaneihin, mutta pyöräily on kulkenut hänelläkin vielä paremmin kesän aikana, Ilola kertoi.

Voittaja tuttu mies

Lemin 76 kilometrin kisaan oli ilmoittautunut lähes 300 pyöräilijää, joista noin 250 oli Kalevan kiertäjiä. Reitti oli melko mäkinen, joten loppuajat eivät olleet niin kovia kuin tasaisemmalla reitillä olisivat olleet.

Päivän nopeimman ajan polki KK Länsi-Uusimaan Hannu Manninen, jonka aika oli 1.46.09. Takavuosien maailman paras yhdistetyn mies oli ylivoimainen, sillä toiseksi sijoittunut kierroksen ulkopuolinen Jussi Lampi hävisi yli neljä minuuttia voittajalle. Kalevan kierroksella toiseksi tuli Timo Ruostesaari ajalla 1.50.57. Kiertäjien kolmanneksi sijoittunut Mikko Joensuu hävisi kakkossijan reilulla puolella minuutilla.

– Hannu valitteli, että soutu oli mennyt alakanttiin, kun jalat olivat krampanneet. Hän halusi pyöräilystä hyvän kisan ja sai sen. 43 kilometrin keskituntinopeus on käsittämättömän kova tuohon maastoon.

Naisten sarjan nopein oli KK Länsi-Uusimaan Heli Hakala ajalla 2.09.48. Toiseksi nopeimman ajan 2.13.41 polki Ulla Yrjölä. Kolmanneksi nopein kiertäjä oli Katri Lindroos ajalla 2.21.42.

Kalevan Kierrosta johtaa kolmen lajin jälkeen Kuntokonnien Ossi Sippu 145 pisteellä. Toiseksi nousi hyvän pyöräilyn ansiosta Mikko Joensuu. Kolmantena olevan Juha Lehtonen vaanii vain pisteen päässä.

Naisten sarjassa johdossa pyöräilyn jälkeen jatkaa Kensuttarien Kirsi Korpijärvi. Toiseksi on Ulla Yrjölä 20 pistettä kärjen takana. Kolmanneksi nousi upealla pyöräilyllä Heli Hakala vajaa 40 pistettä kakkossijasta jäljessä.

Jatkuu ensi kuussa

Kalevan Kierros jatkuu puolimaratonilla, joka juostaan Pääkaupunkijuoksun yhteydessä syyskuun lopussa. Kierros päättyy toukokuulta lokakuun loppuun siirrettyyn 15 kilometrin suunnistukseen. FL

Muistatko tämän: Ilola ja Peipinen aloittivat voitokkaasti Kalevan kierroksen

Uusimmat

Näkoislehti

29.9.2020

Fingerpori

comic