Urheilu Forssa

Forssaan joustokaukalo vielä tänä vuonna: FPS sai kaupunginhallituksen investoinnin taakse

FPS sai kaupunginhallituksen investoinnin taakse.
Jäähallimestari Jani Simola ja Mika Vahtera (takana) tekevät vuosittaista vaihtoaitioremonttia Forssan jäähallissa. Kuva: Lassi Puhtimäki
Jäähallimestari Jani Simola ja Mika Vahtera (takana) tekevät vuosittaista vaihtoaitioremonttia Forssan jäähallissa. Kuva: Lassi Puhtimäki

Forssan kaupunginhallitus ehdottaa yhdyskuntalautakunnan hyväksyvän, että jäähallin kaukalo vaihdetaan joustokaukaloksi kuluvana vuonna. Joustokaukalon hankintakustannukset on tarkoitus maksaa valtuuston tälle vuodelle myöntämistä erittelemättömien pienten kunnostusten määrärahasta.

Yhdyskuntalautakunnan pitäisi poistaa hyväksymästään investointiohjelmasta kohteita, ettei otettaisi määrärahan ylittymisen riskiä.

Timo Norri (kesk.) ehdotti varajäsen Sirkka-Liisa Anttilan (kesk.) kannattamana kaupunginhallituksen hyväksyvän kaupunginjohtajan päätösehdotukseen lisäyksen, että vanha kaukalo hyödynnetään sijoittamalla se kaupungin liikuntapaikalle. Päätettyään keskustelun puheenjohtaja totesi kaupunginhallituksen olleen lisäyksestä yksimielinen. Tekninen ja sivistystoimi selvittävät, minne vanha kiekkokaukalo olisi paras sijoittaa.

Kaupunginhallitus tarkasti kokouspöytäkirjan tämän asian osalta kokouksessa heti päätöksenteon jälkeen, jotta Forssan Palloseuran tilaisuus nousta Mestis-sarjaan ei jäisi siitä kiinni.

Kaupunginhallitus palautti joustokaukaloasian viikko sitten valmisteltavaksi saadakseen vastauksia määrärahakysymyksiin.

Jäähallin nykyinen kaukalo on vanha ja tulee käyttöikänsä päähän 2–5 vuoden kuluessa. Mestis-tasolla pelit on pelattava joustokaukalossa.

Jääkiekkoliiton mukaan joustokaukalon kustannukset ovat ilman vaihtoaitioita asennettuna noin 85 000 – 90 000 euroa. Asennuksen osuus noin 5000 – 8000 euroa riippuen Forssan oman henkilökunnan määrästä.

Kun kaukalon ja asennustyön hintaan lisätään alimpien katsomorakenteiden välttämätön uusiminen, investoinnin kustannusarvioksi tulee 110 000 – 120.000 euroa (alv 0%). Tässä suppeimmassa vaihto- ja korjausvaihtoehdossa mm. jäähdytysputkistoon sisältyvät riskit jäävät edelleen korjaamatta.

Kaupunki voi hakea liikuntapaikka-avustusta normaalin aikataulun mukaisesti vuoden lopussa. Vuoden 2020 liikuntapaikka-avustukset on jo päätetty. Avustuksen saaminen edustusurheilun edellyttämään kaukalon vaihtoon on epätodennäköistä – varsinkin kun Forssa on saamassa valtionavustusta monitoimikeskuksen liikuntasaliin.

Parempi mahdollisuus valtionavustukseen on jäähallin peruskorjauksen yhteydessä viiden vuoden sisällä. Virkamiesvalmistelussa on pidetty toiminnallisesti ja taloudellisesti järkevimpänä ratkaisuna kaukalon vaihtamista joustokaukaloksi vasta hallin myöhemmän peruskorjauksen yhteydessä. FL

Uusimmat

Näkoislehti

3.8.2020

Fingerpori

comic