Urheilu

Pietari menetti Mestarien liigan finaalin Pariisille, Venäjällä ja Ukrainassa ei pelata kansainvälisiä otteluja

Pietari menetti jalkapallon miesten Mestarien liigan loppuottelun Pariisille.
Pietari menetti jalkapallon miesten Mestarien liigan loppuottelun Pariisille. Lehtikuva/ / AFP PHOTO / RUSLAN SHAMUKOV

Pietari menetti jalkapallon miesten Mestarien liigan loppuottelun Pariisille. Euroopan jalkapalloliitto Uefa päätti tänään kokouksessaan, ettei ottelua voi järjestää Venäjällä maan sotatoimien takia.

Uefa tuomitsi jo eilen jyrkästi Venäjän sotatoimet Ukrainassa.

Mestarien liigan loppuottelu pelataan aiemman aikataulun mukaan 28. toukokuuta. Pelipaikka on kuitenkin Stade de France -stadion.

Mestarien liigan finaalin siirtoa ovat vaatineet useat pelaajat, muun muassa uransa lopettanut Huuhkajien kapteeni Tim Sparv.

Uefa myös vaati, että venäläisten ja ukrainalaisten seurojen on pelattava ottelunsa neutraaleissa maissa. Sama pätee maiden maajoukkueisiin, jotka eivät voi isännöidä kotiotteluja. Ottelujen siirtopäätös on voimassa toistaiseksi.

Mestarien liigan pudotuspelivaiheessa ei ole mukana venäläisiä joukkueita. Eurooppa-liigassa 16 parhaan joukossa on Moskovan Spartak, mutta Pietarin Zenit putosi ensimmäisellä kierroksella.

Venäjän miesten maajoukkue kohtaa MM-karsinnoissa 24. maaliskuuta Puolan. Ottelu oli määrä pelata Venäjällä.

Kansainvälinen hiihtoliitto perui Venäjälle aiotut maailmancupit

Kansainvälinen hiihtoliitto FIS peruu Venäjälle aiotut maailmancupin kilpailut loppukaudelta. FIS kertoo etsivänsä kisoille uutta kisapaikkaa, mutta osa kisoista peruuntuu.

FIS:n päätös koskee maastohiihtoa, mäkihyppyä ja freestyleä. Maastohiihdossa Venäjällä oli tarkoitus järjestää maailmancupin finaalit 18.–20. maaliskuuta Tjumeissa. Mäkihypyssä naisten maailmancupia oli määrä hypätä Nizhni Tagilissa 18.–20. maaliskuuta ja Tshaikovskissa 25.–27. maaliskuuta.

Freestylessä peruutus koskee hyppyjen maailmancupia Jaroslavlissa tänä viikonloppuna ja skicrossin maailmancupia Sunny Valleyssa samoin tänä viikonloppuna.

Uusimmat

Fingerpori

comic