Urheilu Forssa

Jännää Pilvenmäellä: Tiukkaa oli sekä Valtikassa että Specialissa

Pilvenmäellä myös mielenkiintoinen maraton
Dream Girl ja Tapio Perttunen (5) vievät Tammavaltikan toisen osalähdön. Kokonaiskisan voittoon se ei kuitenkaan riitä, sillä avausmatkan voittanut Willow Pride (vihreä kuski) liftaa Dream Girlin takana maaliin saakka. Kuva: Tapio Tuomela
Dream Girl ja Tapio Perttunen (5) vievät Tammavaltikan toisen osalähdön. Kokonaiskisan voittoon se ei kuitenkaan riitä, sillä avausmatkan voittanut Willow Pride (vihreä kuski) liftaa Dream Girlin takana maaliin saakka. Kuva: Tapio Tuomela

Pilvenmäen ravivuoden tärkeimmät kisat ajettiin olosuhteiden pakosta samana päivänä, mutta se ei tahtia haitannut, sillä jännitettävää oli koko rahan edestä. Tammavaltikkaa oli muutettu edellisvuodesta sen verran, että nyt ajettiin kahden lähdön yhteisajasta ja tiukalle siinä mentiinkin kun lopputuloksia odoteltiin sekä katsomossa että kaviouralla ihan huolella.

Viime vuoden voittaja Willow Pride uusi kuin uusikin voittonsa, vaikka se jätettiin lauantaina mitalisijojen ulkopuolelle. Maililla se nappasi 0,6 sekunnin eron Dream Girliin ja vaikka tämä otti 2 640 metrillä ykkösen, niin kokonaisajassa Willow Pride oli kolme kymmenystä edellä.

Valtikan päätösmatkalla tapahtui paljon. Avaus oli reippaasti alle kymppiä ja kun Olli Koivunen ajoi Selene Lunen keulaan, niin Moilanen ajoi omansa sen puseroon.

Loppusuoralla vahvin oli kuitenkin Dream Girl ennen Club Nord Elitiä ja Golda Parisia ja voittajaa ohjastanut Tapio Perttunen oli yhtä hymyä. – Tilanne oli koko ajan tiedossa ja hevonen oli todella hyvä, mutta kokonaisvoittoon se ei aivan riittänyt. Loppusuora oli ihan huikeaa taistelua.

Valtikan toisen kerran napanneen Willow Priden ohjastaja Ari Moilanen oli sitä mieltä, että ensi vuonnakin yritetään.

– Tamma on kuitenkin kehittynyt joka vuosi, joten miksi ei.

Laukat sotkivat

Pilvenmäki Specialin käsikirjoitus repesi jo lähtötohinoissa kun iso osa eturivin hevosista repesi laukalle.

Pelisuosikki Night Guard ei sitä kuitenkaan tehnyt ja pokkasi keulapaikan todella helposti ja kun prässääjiä ei ilmaantunut, niin Olli Koivunen ajeli keulassa selkeästi löröä. Cameleo Press löysi paikan suosikin takaa ja kilometri köröteltiin vaatimattomasti 17,5.

Kolmannella puolikkaalla vauhti kiristyi lukemiin 13,5 ja pöytä näytti edelleen suosikille katetulta.

Loppusuoralla tultiin takaa kuitenkin sen verran kovaa, että Koivusen piti alkaa ajamaan ja tästä kiitti Cameleo Press, jolle aukesi tila loppusuoran puolivälissä. Siitä pätkänopea tamma kiitti ja kumarsi ottaen uransa tärkeimmän voiton ja kymppitonnin ajalla 15,3.

Voittajaa ohjastanut Iikka Nurmonen ei ottanut kantaa lähtösuoran laukkoihin todeten kuitenkin oman ajokkinsa ja suosikin päässeen matkaan ihan hyvin.

– Tuhannen jälkeen vauhti kuitenkin kiihtyi, mutta oma tuntui pysyvän vielä ihan hyvin mukana, joten toiveet nousivat. Tila tuli täysin kreivin aikaan ja lopussa oli kaikki pelissä, mutta ehdittiin kuin ehdittiinkin.

Voittajan valmentaja Miika Tenhunen oli ykkösestä ylen onnellinen ja kertoi voiton olevan hänen uransa kovin juttu ainakin toistaiseksi. FL

Yhtä ja toista maratonilla

Pilvenmäen perinteisellä maratonilla tapahtui yhtä ja toista. Henri Bollströmin ajama Mitt Hjärtas Tango ei matkaa säikkynyt vaan askelsi kolme kierrosta selvässä keulassa ennen kuin maitohapot iskivät.

Perusliksa oli seuraava keulahevonen, mutta sekään ei kestänyt loppuun kun takamatkojen hirmut aloittivat kirinsä.

Pelisuosikki Morison ehti maalisuoran alussa jo ykköseksi, mutta se oli voimaton kun Tuviker sai koneensa kunnolla käyntiin. Marko Heikarin ohjastama Tuviker oli lopulta suorastaan ylivoimainen ennen suosikkia ja I.P. Vaparia, jotka sijoittuivat molemmat kakkoseksi.

– Tämä on hyvin treenattu hevonen, joka kehittyy koko ajan. Ajoin viimeisellä kierroksella lähinnä Morisonia vastaan ja vaikka se edellä kävikin, niin omakin tuntui jättihyvältä ja kirmasi lopussa helposti ohi. Voitto tuntui kovasti väljältä.

Pilvenmäen ravi-iltapäivässä nähtiin useitakin huippusuorituksia ja yksi niistä oli Novan Voiton laukan paikkaus ja varma ykkönen. Ori jäi alun laukassaan paljon. mutta se ajoi porukan kiinni ja tuli viimeisen puolikkaan sekuntitolkulla muita nopeammin. FL

Uusimmat

Näkoislehti

22.9.2020

Fingerpori

comic