Urheilu Forssa

Janne Hakalalla onnistunut matka Japanin MM-kisoihin

Suomeen Japanin kisalavalta 17 mitalia.
Janne Hakala toimi huoltajana Japanin MM-kisoissa. Suvi-Maaria Heinonen kilpaili kisoissa ja toi kotiin MM-hopeaa. Kuva: Lassi Puhtimäki
Janne Hakala toimi huoltajana Japanin MM-kisoissa. Suvi-Maaria Heinonen kilpaili kisoissa ja toi kotiin MM-hopeaa. Kuva: Lassi Puhtimäki

Forssalainen Janne Hakala toimi Suomen joukkueen toisena huoltajana Japanissa käydyissä penkkipunnerruksen kaikkien ikäluokkien MM-kisoissa.

Suomi saavutti kisoista kaksi MM-kultaa, seitsemän MM-hopeaa ja kahdeksan MM-pronssia, yhteensä muhkeat 17 MM-mitalia. Suomi sijoittui mitalitaulukossa 11:nneksi, nostajia kisoissa oli yli tuhat 42 maasta.

– Kisat menivät Suomelta tosi hyvin, kukaan nostamaan päässyt suomalaiskilpailija ei jäänyt ilman tulosta, kertoo Japanista kotiutunut Hakala.

Kultaa Suomeen toivat klassisessa penkkipunnerruksessa junioreiden alle 72 kilon sarjassa nostanut Susanna Törrönen ja varustepenkkipunnerruksessa M4-sarjan alle 74-kiloiset voittanut Antero Kauranen.

Etenkin Törrösen nostot tekivät vaikutuksen Hakalaan.

– Susanna nosti kolme maailmanennätystä ja oli pisteissä paras naisnostaja junnuissa. Lisäksi hän otti pronssia heti junnukisojen jälkeen seuraava päivänä yleisessä sarjassa.

Forssassa opiskeleva ja Vesihelmessä treenaava salolainen Suvi-Maaria Heinonen oli alle 18-vuotiaissa naisjunioreissa hopealla alle 63 kilon painoluokassa.

– Suvi-Maarian kisa meni hyvin, juuri niin kuin odottaa sopi.

Hakalan mukaan olosuhteet olivat kunnossa ja huoltokin sai nostajilta hyvää palautetta.

– Meitä oli paikalla kaksi huoltajaa ja joukkueenjohtaja. Kiirettä piti, kun kisoissa oli kaksi lavaa, ja kolmas suomalaisnostaja saattoi olla samaan aikaan lämmittelemässä. Onneksi joillakin nostajilla oli mukana henkilökohtainen huoltaja, Hakala kertoo.

Päivät venyivät pitkiksi, mutta Hakala ei valita.

– Oli hienoa päästä seuraamaan huippunostajia lähietäisyydeltä.

Tammelan Ryskeen voimanpesä kilpailee itse arvokisoissa seuraavan kerran 7. heinäkuuta Sibuissa Romaniassa, jossa käydään varustevoimanaoston EM-kilpailut.

– Tästä on hyvä hioa kisakuntoa kohti Romaniaa, nelikymppisten miesten alle 120 kilon sarjassa nostava Hakala sanoo. FL

Uusimmat

Näkoislehti

8.7.2020

Fingerpori

comic