Urheilu Somero/Taivalkoski

Jokiniemi ponnisti tuplamestariksi Taivalkoskella: Kolmas mitali karkasi tasajalka-alastuloon

Erinomainen talvi alkaa olla paketissa.
Marko Jokiniemi hyppäsi kahteen voittoon M40–49-sarjassa veteraanien SM-kisoissa Taivalkoskella. Kuva: Jaana Päkkilä
Marko Jokiniemi hyppäsi kahteen voittoon M40–49-sarjassa veteraanien SM-kisoissa Taivalkoskella. Kuva: Jaana Päkkilä

Somerolaislähtöinen Marko Jokiniemi täydensi mitalikokoelmaansa Taivalkoskella käydyissä veteraanien SM-kisoissa. Vahvana ponnistajana tunnettu Jokiniemi hyppäsi mestaruuden HS40- ja HS52-mäistä. HS80-mäen kisassa hän jäi täpärästi neljänneksi.

Taistelu 40 metrin mäen kullasta oli tiukka. Hyvät tyylipisteet toivat Paimion Urheilijoita edustavalle Jokiniemelle voiton ennen Lahden Hiihtoseuran Kalle Uusitaloa. Kaksikon välillä eroa oli vain yksi piste. Pronssia otti Suolahden Urhon Timo Maukonen.

– Hyppäsimme Uusitalon Kallen kanssa aivan yhtä pitkät hypyt, mutta minä tein paremmat alastulot, kertoo Jokiniemi.

Viimeiseen kisaan sisuuntuneena

Toisena vuorossa olleessa HS80-mäessä Jokiniemi taas menetti mitalin alastuloihin. Eroa pronssiin jäi 1,4 pistettä ja hopeaankin vain 2,4 pistettä.

– Ponnistin toisen hypyn hieman vinoon ja yritin ahnehtia metrejä. Mitali meni siihen, kun päräytin tasajalkaa rinteeseen, Jokiniemi kertoo.

HS80-mäen voiton vei Jyväskylän Hiihtoseuran Taneli Niemi.

Viimeisenä hypättyyn 52 metrin mäkeen Jokiniemi tuli sisuuntuneena. Hillityillä vauhdeilla käydyssä kisassa Somerniemen Veikkojen kasvatti oli omaa luokkaansa. Eroa hopealle sijoittuneeseen Timo Maukoseen kertyi yli 50 pistettä.

– Sain kaksi hyvää hyppyä ja nappasin jaossa olleen mitalin.

Kehnot kelit, hyvät tulokset

Jokiniemelle jäi kaudesta hyvä maku suuhun. Leuto keli toi haasteita harjoitteluun, mutta menestys oli silti erinomaista. Suomen mestaruuksien lisäksi hän voitti kultaa Itävallassa käydyissä Winter World Masters Gameseissa, joita pidetään veteraanien olympiakisoina.

– Kyllä tämä on ollut oikein hyvä kausi, vaikka hypyt jäivätkin kehnon talven takia vähiin. Harjoittelin kuitenkin muuten hyvin ja paljon, kertoo Jokiniemi, joka haluaa antaa kiitosta menestyksestään somerolaisille tukijoilleen.

Kuluvan kuun puolivälissä olisi vielä yksi kisa Siilinjärvellä, mutta Jokiniemi ei ole vielä ratkaissut, lähteekö sinne hyppäämään. Hänen pitäisi vaihtaa työvuoro reissun tieltä.

– Voi olla, että seuraavat hypyt mäestä teen vasta huhti-toukokuussa muovilta. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic