Urheilu Jokioinen

Jokioisilla pelataan torstaina kovien panosten derby

Jokioislaisjoukkueet kohtaavat torstaina Suomensarjan jumbotaistossa. Voittaja on lähellä uusia sarjapaikkansa pelaamalla.
Kumpi vie torstain paikallistaiston, Teemu Mäntyvaaran (vasen kuva) johtama Jokioisten Koetus juniorit vai Oskari Frimanin takaisin miehistöönsä saanut Jokioisten Koetus? Kuva: Tapio Tuomela
Kumpi vie torstain paikallistaiston, Teemu Mäntyvaaran (vasen kuva) johtama Jokioisten Koetus juniorit vai Oskari Frimanin takaisin miehistöönsä saanut Jokioisten Koetus? Kuva: Tapio Tuomela

Urheilumaailmassa pelataan monenlaisia derbyjä, mutta jokioislaisesta pesäpallonäkökulmasta kauden tärkein derby on edessä torstaina. Silloin kohtaavat Jokioisten pesäpallokentällä Suomensarjan jokioislaisjoukkueet ja panokset ottelussa ovat todella suuret.

Kumpia tahansa joukkue olisi kahdenkin pisteen voitolla lähellä säilyttää sarjapaikkansa pelaamalla. Junioreilla on nyt koossa yhdeksän pistettä ja paikallispelin jälkeen kausi päättyy vierasottelulla lohkojohtaja Loimaata vastaan. Siitä ottelusta pisteenkin raapiminen olisi lähtökohtaisesti junioreilta hyvä saavutus. Koetuksella on koossa kahdeksan pistettä ja torstain jälkeen jäljellä vieraspeli Hyvinkäällä ja kausi päättyy tiistaina kotipelillä Turkua vastaan. Teoriassa on Koetuksella on parempi mahdollisuus ottaa pisteitä näistä peleistä, mutta voitto paikallispelistä helpottaisi tilannetta melkoisesti.

Hyvin todennäköisesti kumpikin joukkue pelaa ensi kaudellakin Suomensarjaa, koska paikka verenvähyyttä potevassa lohkossa on putoajalle tarjolla anomalla. Paitsi tuloksellisesti, pelissä on myös ainakin taustatoimijoiden näkökulmasta isot henkiset panokset, vaikkei kummankaan leirissä asiaa myönnetä. Lohkon jumboksi kumpikaan ei halua jäädä, vaikkei siitä seuraisikaan putoaminen Maakuntasarjaan.

Jokioisten Koetus juniorit toimii ottelussa näennäisenä isäntäjoukkueena. Pesäpallossa tästä ei ole paikallispelissä muuta käytännön hyötyä kuin se, että juniorit pääsee tuttuun kotikoppiin. Pelinjohtaja Ari Kenttäaho myöntää, että edessä on tuloksellisesta näkökulmasta kauden tärkein peli.

– Meidän pitää saada oma peli kuntoon. Käytännössä se tarkoittaa, että jokaisella pelaajalla pitää olla henkilökohtainen valmiustaso maksimaalinen. Tärkeintä on se, että olemme alusta asti mukana pelissä, Kenttäaho sanoo.

Koetus voitti toukokuussa pelatun paikallisväännön jaksoin 2-0 ja otti kolme pistettä. Kenttäahon mukaan sillä tuloksella ei ole merkitystä nyt, sillä Koetuksen kokoonpano on muuttunut noista ajoista. Muun muassa Leevi Lehto ja lohkon lyöjätilastossa edelleen seitsemäntenä oleva Juho Ammesmäki poistuivat joukkueesta, vastaavasti oma kasvatti Oskari Friman palasi Koetukseen.

Junioreiden tehokkain lyöjä on ollut vain kahdeksan peliä pelannut Teemu Mäntyvaara. Kenttäaho vahvistaa, että lauantaina tappiollisessa Ikaalinen-pelissä jokerina esiintynyt Mäntyvaara on kokoonpanossa torstaina. Kenttäaho ei paljasta, nähdäänkö Mäntyvaara myös ulkokentällä. Muutenkin pelinjohtaja on kokoonpanosta melko vaitonainen.

– Meillä on laaja rinki ja siitä se torstain joukkue muodostuu. Kokeneet pelaajat ovat totta kai tällaisten panosten peleissä tärkeitä kavereita, Kenttäaho sanoo.

Emo-Koetus lähtee paikallispeliin siinä mielessä paremmista lähtökohdista, että sillä on alla juhlaottelustaan pirteä esitys kovaa PunaMustia vastaan. Koetus taipui lauantaina vasta kotiutuslyöntikilpailussa ja pelinjohtaja Jani Salmi oli tappionkin jälkeen tyytyväinen omiensa esitykseen.

Salmi myöntää, että torstain ottelu on ”elämän ja kuoleman peli”, mutta paineita hän ei ole halukas ottamaan.

– Meillä on hyvä peli alla ja toivottavasti saadaan paikallispeliin samanlainen fiilis. Pelaamme loppukauden peli kerrallaan ja lähdemme haastamaan kotijoukkuetta. Uskon, että saamme jäljellä olevista kolmesta pelistä kasaan tarvittavat pisteet, jotta jumbopaikka vältetään. Jos emme saa ja pelaamme huonosti, emme ole muuta ansainneetkaan, Salmi kertoo.

Koetuksen kokoonpano on farmisopimusten myötä elänyt pitkin kautta. Oma kasvatti Oskari Friman palasi Koetukseen ja toi joukkueeseen uutta henkeä. Torstain kokoonpanosta Salmi ei ole varma, mutta hänen mukaansa jatketaan luultavasti täysin samalla miehistöllä mikä oli lauantainakin.

Kumpikin pelinjohtaja toivoo katsomoon mahdollisimman paljon väkeä. Juniorit muistaa ottelun tauolla leireillä ansioituneita juniorijoukkueitaan. FL

Jokioisten Koetus juniorit-Jokioisten Koetus pelataan Jokioisten pesäpallokentällä torstaina kello 18 alkaen.

Uusimmat

Näkoislehti

10.7.2020

Fingerpori

comic