Urheilu Forssa

Jokioislainen Olli Skogberg punnersi EM-pronssille: "Tämä oli nostettu pronssi"

Tiensuu taistelee mitalista perjantaina Tampereella.
Jokioislainen Olli Skogberg palkittiin pronssilla varustepenkkipunnerruksen EM-kisoissa Tampereella. Kulta meni Puolan Stanislaw Mentelille ja hopea Suomen Veijo Rasaselle. Kuva: Janne Hakala
Jokioislainen Olli Skogberg palkittiin pronssilla varustepenkkipunnerruksen EM-kisoissa Tampereella. Kulta meni Puolan Stanislaw Mentelille ja hopea Suomen Veijo Rasaselle. Kuva: Janne Hakala

Tammelan Ryskeen Olli Skogberg punnersi pronssille varustepenkkipunnerruksen EM-kilpailuissa keskiviikkona Tampereella. Pronssinen mitali M60-sarjan alle 105 kilon painoluokassa vaati Skogbergilta onnistuneen 187,5 kilon noston.

Kisa pronssista oli Tesoman palloiluhallissa tiukka, sillä neljänneksi sijoittunut Saksan Josef Seitz nosti 185 kiloa. Jos Skogberg ja Seitz olisivat päätyneet samaan tulokseen, saksalainen olisi vienyt mitalin Skogbergin nenän edestä oltuaan vaa’alla jokioislaista vajaat 200 grammaa kevyempi.

– Olen kaiken tapahtuneen jälkeen todella tyytyväinen mitaliin. Tämä oli nostettu pronssi, Skogberg kertoi.

Skogberg aloitti kisanostot 180 kilosta, mutta ensimmäinen yritys hylättiin. Toisella Skogberg punnersi saman painomäärän hyväksytysti.

Kun saksalainen Seitz sai kolmannellaan ylös 185 kiloa, Skogberg oli pakotettu nostamaan viimeisellään 187,5 kiloa, mikäli halusi voittaa pronssin.

Nosto onnistui ja pronssi matkasi Jokioisille.

– Se oli helppo nosto, kisan parhaani, Skogberg totesi 187,5 kilon punerruksesta.

Pronssia ylemmäs ei Skogbergilla ollut mahdollisuuksia, sillä Veijo Rasanen nosti sarjassa hopeaa tuloksella 200 kiloa ja kulta meni hurjalla 241 kilon tuloksella Puolan Stanislaw Mentelille.

Tammelan Ryskeen toinen EM-edustaja, M40-sarjan alle 105 kilon painoluokassa kilpaileva Mikko Tiensuu tekee oman kisaurakkansa perjantaina. Tiensuu pääsee Tesoman lavalle hyvässä iskussa ja tavoittelee tasokkaassa sarjassa mitalia.

Tiensuu aikoo varmistaa ensimmäisellä kisanostolla tuloksen. Hän aloittaa urakkansa todennäköisesti 230 kilosta. Toisella pistetään rautaa tankoon noin 245 kiloa, jolla ollaan jo lähellä mitalia.

Viimeisellä, kolmannella kisanostolla Tiensuu aikoo pistää kaikki peliin. Siinä yritetään sitä aivan kirkkainta, tai ainakin hopeamitalia mikäli kärki on päässyt karkaamaan liian kauas.

– Kyllä minä sinne ihan nostamaan lähden, mitalia hakemaan, kertoi Tiensuu, joka on sarjansa tilastokakkonen.

Mikään itsestään selvyys mitali ei ole, vaikka tammelalainen on kovassa kunnossa.

– Meitä on siinä neljä nostajaa tilastoissa viiden kilon sisällä. Mitaliin pitää tehdä ihan kunnon tulos.

Olkapäävaivat kiusasivat Tiensuuta pitkään, mutta nyt paikat ovat kunnossa. Mies on muutenkin päässyt treenaamaan hyvin, joten selittelyille ei ole sijaa.

– On nyt ihan miehessä vika, ellei mitalia ole tuomisina.

Tammelan Ryskeen Janne Hakala oli varalla M40-ikäluokan yli 120 kilon sarjaan, mutta paikkaa kisoihin ei hänelle vapautunut. FL

Uusimmat

Näkoislehti

4.7.2020

Fingerpori

comic