Urheilu Jokioinen

Jokioisten Koetus täyttää 120 vuotta vuonna 2022 ja pyrkii sen kunniaksi nousemaan ensi kauden jälkeen takaisin Ykköspesikseen

Seura pyrkii rakentamaan ensi kaudelle joukkueen, joka nostaa 120 vuotta vuonna 2022 täyttävän seuran edustusjoukkueen sarjaporrasta ylemmäksi.
Jokioisten pesäpallojoukkueet kohtaavat keskiviikkona kauden ainoassa paikallispelissä. Kuvassa lyövä Teemu Mäkinen on JoKo Junioreiden jokerilyöjänä varmasti isossa roolissa. Kuva: Lassi Puhtimäki
Jokioisten pesäpallojoukkueet kohtaavat keskiviikkona kauden ainoassa paikallispelissä. Kuvassa lyövä Teemu Mäkinen on JoKo Junioreiden jokerilyöjänä varmasti isossa roolissa. Kuva: Lassi Puhtimäki

Jokioisten Koetus ry on puheenjohtajansa Ari Kettusen mukaan Suomen vanhin valtakunnallisella tasolla pesäpalloa pelaava yhdistys. Seura täytti maanantaina 118 vuotta ja vuonna 2022 tulee siis täyteen 120 vuotta.

Juhlavuotta silmällä pitäen seurassa on asetettu tavoitteet korkealle. Ensi vuodeksi on tarkoitus kasata joukkue, joka nostaa Koetuksen Ykköspesikseen kaudelle 2022.

– Ensin tehdään sopimus pelinjohtajan kanssa. Mika Lehto on ykkösvaihtoehtomme, mutta jos hän kieltäytyy, katsomme muuta vaihtoehtoa. Yhdessä pelinjohtajan kanssa pyrimme rakentamaan joukkueen, johon tulee 15-16 sopimuspelaaja ja lisäksi 2-3 kaksoisedustuksen omaavaa pelaajaa. Lisäksi teemme farmisopimuksen maakuntasarjassa pelaavan seuran kanssa, Kettunen paljastaa.

Monta päällekkäisyyttä – Yhdeksän pelaajaa

Laajalla pelaajaringillä Koetus pyrkii välttämään tällä kaudella eteen tulleen tilanteen, jossa pelaajat meinaavat loppua kesken. Viime viikon peliin PunaMustia vastaan Koetus joutui matkustamaan monien sattumien summana vain yhdeksällä pelaajalla, vaikka seuralla oli tälle kaudelle sopimus 14 pelaajan kanssa, lisäksi käytössä oli 2 kaksoisedustuksen omaavaa pelaajaa.

– Antti Hampori oli jo ennen kauden alkua sovitusti isänsä 60-vuotisjuhlissa. Myös Henrik Toikka oli sovitulla matkalla. Santeri Heinämäki loukkasi jalkansa Ikaalista vastaan, Konsta Lehtola sai pikakomennuksen Mansen Superpesis-joukkueeseen ja Jere Handolin pääsee RUK:sta lomalle vasta 21. elokuuta. Lisäksi taustalla on muita loukkaantumisia tai sattumia, joiden johdosta pelaajat ovat käyneet vähiin. En halua selitellä, mutta meillä on ollut tällä kaudella huonoa tuuria, Kettunen toteaa.

Kaudesta tuli pettymys

Kettunen kertoo olleensa jo yhteyksissä muutamiin pelaajiin ensi kautta ajatellen. Myös jokaisen tällä kaudella seurassa pelanneen kanssa käydään keskusteluja.

Puheenjohtaja myöntää, että kahden parhaan joukosta ulos jäävälle Koetukselle ensi viikolla päättyvästä kaudesta tuli pettymys.

– Tavoittelimme paikkaa kahden parhaan joukkoon ja pudotuspeleihin, mutta siinä ei onnistuttu. Harmittaa todella paljon pelinjohtaja Mika Lehdon ja pelaajien puolesta, Kettunen sanoo.

Nuorten pelaajien sisäänajoa

JoKo Junioreiden puheenjohtaja ja pelinjohtaja Petri Lehtonen myöntää, että kauden kahdeksan ensimmäistä peliä olisivat voineet tuoda enemmänkin pisteitä kuin neljä. Lehtonen ei silti vaivu synkkyyteen.

– Päätavoitteemme on ajaa nuoria pelaajia sisään edustusjoukkueeseen. Muutama harmillinen loukkaantuminen tuli kauden aikana. Kokoonpano on nuorentunut tarkoituksellakin kauden edetessä ja saattaa nuorentua myös ensi kaudella, Lehtonen toteaa. FL

Uusimmat

Näkoislehti

19.9.2020

Fingerpori

comic