Urheilu Ypäjä

Jonna Palaja ratsasti Varssilla suomenhevosten estemestariksi

Jonna Pajala voitti suomenhevosten estemestaruuden Varssilla. Kuva: Muu
Jonna Pajala voitti suomenhevosten estemestaruuden Varssilla. Kuva: Muu

Suomenratsujen Kuninkaalliset huipentui Ypäjällä suomenhevosten estemestaruuskisaan.

Luokassa ensimmäisen kierroksen ainoan virheettömän suorituksen tehneet Jonna Pajala ja Varssi säilyttivät johtopaikkansa toisellakin kierroksella ja pokkasivat kultamitalin kotiin viemiseksi.

Pohjois-Pohjanmaalta Oulaisista kotoisin oleva Pajala on kilpaillut menestyksekkäästi 11-vuotiaan ori Varssin (i. Maniero) kanssa alue- ja kansallisella tasolla jo useamman vuoden.

Toisena ollut kokenut tamperelaispari Niisun Nestori – Marja Tetri- Rantanen saivat hopeaa ja pronssille ratsastivat oululaiset Äänenkantaja – Liisa Sassi-Päkkilä.

Nuorten suomenhevosten laatuarvostelun finaalin paras 4-vuotias oli Romeon Pippuri (i. Tosi-Romeo, ei. Siromori, ei. Ero-Mori). Ruuna oli lisäksi lupaavin estehevonen.

Lupaavimman askellajihevosen tittelin sai tamma Kuukson Justiina (i. Hessin Leevi, e. Kuukson Amaliia, ei. Mirlakka).

Parhaana pienhevosena palkittiin Paletin Liekki (i. Friisin Paletti, e. Ritarin Ruusu, ei. A. T. Musta-Ritari) ja parhaana tammana Nevan Samara (i. E. V. Samurai, e. Niittykorven Tara, ei. Veeran Valkea).

Rodrik (i. Ratsu Reima, e. Knuutilan Sisko, ei. Pellervo) juhli 5-vuotiaiden suomenhevosten laatuarvostelussa. Ori palkittiin lupaavimpana este- ja kouluhevosena ja oli näin kokonaispisteissä ykkönen.

Parhaan 5-vuotiaan tamman palkinnon sai Veikon Onnetar (i. Ponuveikko, e. Osaran Opetus, ei. Olve).

Kouluratsastuksessa 6-vuotiaiden suomenhevosten kasvattajakilpailussa kärkikaksikko Midsommardröm ja Henna Arpalo piti paikkansa loppuun asti. Voittajaruunan isä on menestyksekäs Corleone (i. Corleone, e. Emmentaali, ei. Rallaus) ja sen kasvattaja sekä omistaja on Liselott Monni.

Toiseksi sijoittuivat Liinakon Kulkuri ja Laura Porthan, kolmanneksi kiilasi itsensä ratsukko Hurmauksen Onni – Maija Heikkinen.

Suomenhevosviikonlopun päätteeksi nähtiin upea suomenhevosten Kür kouluratsastusluokka. Voiton vei viime vuoden suomenhevosten koulumestaruushopeamitalisti Kulta-ahon Kasimir – Anna Kärkkäinen.

Ori Kulta-ahon Kasimir on keskittynyt tällä kaudella jalostustehtäviin. Voitto kruunasi Kärkkäisen ahkeroinnin viikonloppuna, sillä hän keräsi matkaansa yhteensä yhdeksän palkintoruusuketta neljän eri hevosen kanssa. Toiseksi luokassa sijoittuivat Silvolan Hemminki – Elina Kuru ja kolmanneksi Korven Velho – Tuija Rummukainen.

Ypäjän Hevosopiston kasvatti Ypäjä Arska sijoittui luokassa kuudenneksi omistaja-ratsastajansa Annamari Heikkilän kanssa.

Suomenhevosten Kuninkaalliset on yksi vuoden päätapahtumista Ypäjän Hevosopistolla. Tapahtuma sai liikkeelle tänäkin vuonna huikean määrän ihmisiä, kun yleisömäärä nousi viikonlopun aikana useampaan tuhanteen. Hevosia tapahtumassa kilpaili ja esiintyi yli 550.

Fingerpori

comic

Näkoislehti

21.2.2020