Urheilu Forssa

Joustokaukaloa ei nyt näytä tulevan

Kaupunginhallitus on esittämässä kaukalon hankintaa jäähallin peruskorjauksen yhteyteen noin viiden vuoden päähän.
Näillä näkymin FPS joutuu jatkamaan vanhassa kaukalossa ja ehkä vanhassa sarjassakin. Kuva: Lassi Puhtimäki
Näillä näkymin FPS joutuu jatkamaan vanhassa kaukalossa ja ehkä vanhassa sarjassakin. Kuva: Lassi Puhtimäki

Forssan kaupunginhallitus käsittelee maanantain kokouksessaan esitystä, jonka mukaan Forssan jäähallin peruskorjaukset tehtäisiin yhtenä kokonaisuutena.

Esityksen mukaan myös jäähalliin toivotun joustokaukalon hankinta ajoittuisi vasta peruskorjauksen yhteyteen.

Kaupungin kiinteistöpäällikön selvityksen mukaan peruskorjaus on mahdollista tehdä aikaisintaan noin viiden vuoden kuluttua. Ajankohta tarkentuisi kaupunginvaltuuston aikanaan hyväksymässä investointiohjelmassa.

Mestis-lisenssi haussa

Forssan Palloseura esitti pari viikkoa sitten kaupungille joustokaukalon hankkimista jäähalliin. FPS päätti hakea sille tarjottua nousupaikkaa Mestikseen ja seura jätti viime viikolla Mestis-lisenssin hakemuksensa Jääkiekkoliiton lisenssivaliokunnalle. Päätöstä FPS:n hakemuksesta odotetaan tällä viikolla.

Mestis-lisenssin yhtenä kriteerinä on pelaajille turvallisempi joustokaukalo. Sellainen on kaikilla Mestiksen pelipaikkakunnilla.

Lisenssitoimikunnan puheenjohtaja Hannu Soro ehti jo viime viikolla väläyttää, että joustokaukalon hankintaan voitaisiin myöntää siirtymäaikaa, mutta pelaajayhdistys älähti turvallisuuteen vedoten ja vaati ettei joustokaukalon hankinnasta jousteta. Myös Soro päättyi neuvonpidon jälkeen tähän ratkaisuun.

Näin FPS:n nousuhaaveet saattavat kaatua noin 100 00 euron hintaisen joustokaukalon puutteeseen, kun sellaista ei näytä nyt Forssaan tulevan.

– Tällä esityksellä ei kaukalon hankintaan nyt lähdetä, mutta katsotaan mitä kh päättää, kommentoi kaupunginjohtaja Jari Kesäniemi, joka toimii kaupunginhallituksen esittelijänä.

Jäähallissa paljon remontoitavaa

Kiinteistöpäällikön selvityksen mukaan Forssan molempien jäähallien yhteinen kylmätekniikka vaatii tulevina vuosina uudistamista. Selvityksen mukaan päähallissa jään alla pohjalaatassa sijaitsevat jäähdytysputkistot ovat riskitekijä ja niiden korjaaminen on mittava investointi.

Päähallin osalta välttämättömiä uudistamiskohteita ovat lisäksi ilmastointi sekä lämmitys- ja ilmankuivausjärjestelmä. Hallin peruskorjauksen yhteydessä pitäisi myös hallin runkorakenteita vahvistaa erityisesti vesikattorakenteiden jäykistyksen osalta vastaamaan rakenteiden vakautta koskevia rakennusmääräyksiä.

Kiinteistöpäällikön esittämän karkean arvion mukaan peruskorjauksen kustannusarvio on 2 – 2,5 miljoonaa euroa.

Viime vuonna jäähallissa tehdyn energiakatselmuksen mukaan nykyisten käyttöikänsä päässä olevien teknisten laitteiden uusiminen toisi huomattavat energiasäästöt ja parantaisi rakennuksen energiatehokkuutta. Tänä vuonna jäähallissa on tarkoitus tehdä kattava kuntoselvitys ja sen jälkeen aloittaa hallin peruskorjauksen suunnittelutyö.

Kiinteistöpäällikön arvion mukaan peruskorjaus on siis mahdollista tehdä aikaisintaan noin viiden vuoden kuluttua. Tällöinkin tulee huomioida sekä muut tarpeelliset kiinteistöinvestoinnit että kaupungin mahdollisuudet rahoittaa hankkeita.

Samaisen arvion mukaan joustokaukalo olisi hyvä hankkia vasta peruskorjauksen yhteydessä, jolloin kaukalo voitaisiin asentaa uudelle pohjalaatalle.

Kaupunginhallitus käsittelee siis maanantaina päätösehdotusta, jossa kh päättäisi tässä vaiheessa periaatteellisesti, että jäähallin peruskorjaustoimenpiteet tehdään yhtenä kokonaisuutena valtuuston hyväksymässä investointiohjelmassa päätettävänä ajankohtana. Samalla kaupunginhallitus toteaisi joustokaukalon hankinnan ja asentamisen ajoittuvan peruskorjauksen yhteyteen.

Tukikampanja tavoitteessa

FPS:n maaliskuussa käynnistämä tukikampanja ”Pelasta Palloseura” on saavuttanut tavoitteensa.

Ennen sunnuntaita tukikampanjaan oli osallistunut lähes 500 lahjoittajaa yhteensä yli 38 000 euron panoksella.

Tukikampanjaan osallistuneiden nimet kootaan syksyllä jäähalliin vihreälle seinälle.

Tukikampanja jatkuu vielä huhtikuun loppuun asti.FL

Uusimmat

Näkoislehti

8.8.2020

Fingerpori

comic