Urheilu Forssa

Joustokaukaloa paikalleen vauhdilla: Laidat pystyssä jo perjantaina Forssan jäähallissa

Forssan jäähalli ottaa harppauksen 2000-luvulle.
Jarkko Laitala joustokaukalon toimittavasta Iceprosta kehui Forssan asennusurakkaa mukavaksi. Kuva: Lassi Puhtimäki
Jarkko Laitala joustokaukalon toimittavasta Iceprosta kehui Forssan asennusurakkaa mukavaksi. Kuva: Lassi Puhtimäki

Forssan jäähallin uuden joustokaukalon asennus aloitettiin torstaiaamuna rivakasti. Kuorma purettiin aamulla, jonka jälkeen materiaalit siirrettiin sisälle halliin ja aloitettiin varsinaiset asennustyöt.

Tahti jatkui hallilla ripeänä tämän jälkeenkin.

– Kaukalo on pystyssä tällä viikolla, itse asiassa perjantaina illalla, jos kaikki menee niin kuin pitäisi, kertoo hallimestari Jani Simola Forssan kaupungilta.

Kaukalon reunustojen, kuten uusittujen kulkuväylien sekä vaihto- ja toimitsija-aitioiden pitäisi olla valmiina ensi viikolla. Jäädytystyöt hallissa aloitetaan seuraavalla eli 10. elokuuta alkavalla viikolla.

– Tavoite on, että ensimmäiset jäätreenit päähallissa voidaan järjestää lauantaina 15. elokuuta. Uskon, että tämä aikataulu pitää, Simola kertoo.

Uusi kaukalo on kooltaan 58×28 metriä. Vanha oli hieman tätä isompi, metrin uutta leveämpi ja pidempi.

Iso ero vanhaan

Halliin nousee kotimainen, ylivieskalaisen jääkenttälaitteiden valmistajan Icepron toimittama nykyaikainen joustokaukalo. Se edustaa alan uusinta uutta, vastaava kaukalo asennetaan Forssan jälkeen Helsingin Hartwall-areenalle.

– Pystytämme ensin tämän kaukalon ja sitten käymme Äänekoskella uudessa hallissa. Sen jälkeen jatkamme Helsinkiin, sanoo asennustöitä johtava Jarkko Laitala Iceprosta.

Jääkiekkoliigassa joustokaukalot ovat olleet pakollisia vuodesta 2014. FPS:n ensi kauden sarjaa Mestistä on saanut pelata vain joustokaukalossa vuodesta 2017 saakka.

Tutkimuksen mukaan jousto vähentää huomattavasti loukkaantumisriskiä laitakontaktitilanteissa.

– En ole nähnyt Forssan vanhaa kaukaloa, mutta ovathan nämä uudet paljon turvallisempia. Pelaan itsekin kiekkoa ja täytyy sanoa, että tuntuu se taklaustilanteissa kyljissä aina pahemmalta kun pelaamme halleissa, joissa on vanha joustamaton kaukalo, Laitala kertoo.

Harppaus 2000-luvulle

Forssassa päästään aloittamaan jääkiekon Mestis ja muutkin sarjat kelpo puitteissa. Kaukalon lisäksi hallissa uusitaan vaihto- ja toimitsija-aitiot sekä alakäytävä.

Tämän lisäksi FoPS Juniorit laajentaa kioskiaan ja myyntipalveluja lisätään muutenkin. Myös lippuluukkuja on tarkoitus uusia.

– Forssan jäähalli ottaa ison harppauksen 2000-luvulle. Ei tämä ole lainkaan Mestiksen kehnoimpia halleja, hallimestari Simola sanoo.

Kunnostettavaa riittää silti jatkossakin. Jäädytysjärjestelmä kaipaa uusimista, samoin hallin katto.

– Tekisin nämä korjaukset kahden vuoden päästä, mutta täytyy olla realisti. 5–6 vuotta on todennäköisempi aikataulu. FL

Uusimmat

Näkoislehti

10.8.2020

Fingerpori

comic