Urheilu Forssa

Joutsimo ja Mastomäki FoKoPon valmentajapariksi

FoKoPo lähtee nuorella joukkueella ensi kertaa B-divisioonaan.
Antti Joutsimo nousee FoKoPon uudeksi päävalmentajaksi. Kuva: Lassi Puhtimäki
Antti Joutsimo nousee FoKoPon uudeksi päävalmentajaksi. Kuva: Lassi Puhtimäki

FoKoPo sai ensi kauden edustusjoukkueensa rakentamisen vihdoin käyntiin, kun joukkueelle löytyi uudet valmentajat, vieläpä seuran sisältä.

FoKoPoa valmentavat forssalaisittain uudessa B-divisioonassa Antti Joutsimo ja Konsta Mastomäki.

49-vuotiaalla Joutsimolla on usealta vuodelta kokemusta forssalaisjoukkueiden valmentamisesta lähinnä junioritasolla. Hän on toiminut myös Alun naisten ja FoKoPon miesten apuvalmentajana aikoinaan Jari Marjamäen parina ja viime kauden puolivälistä FoKoPossa Petteri Moleniuksen kanssa.

Joutsimolla oli ajatusta jatkaa Moleniuksen parina, mutta suunnitelma muuttui, kun Molenius on palaamassa Tampereelle Pyrintöön.

Miesten joukkueen lisäksi Joutsimo valmentaa ensi kaudella Feeniks Basketin 19-vuotiaiden A-poikien joukkuetta Petri ja Harri Lepänkosken kanssa. Myös moni nuori pelannee molemmissa Joutsimon joukkueissa eli miehissä ja A-pojissa.

Mastomäki luopui peliurastaan

Joutsimon valmentajapariksi tullut Konsta Mastomäki on 21-vuotias FoKoPon kasvatti, joka on pelannut kolme edelliskautta A-divisioonaa FoKoPossa.

Mastomäki on myös valmentanut edelliskausina Feeniks Basketin alle 16 -vuotiaita poikia ja jatkaa heidän kanssaan ensi kaudellakin.

– Päätin viime kauden jälkeen, että jatkan pelaamista tai valmentamista, mutta en molempia ja nyt satsaan valmennukseen, Mastomäki kertoo.

B-divisioona sopivampi sarja

FoKoPon saliharjoitukset alkoivat pyöriä Tölöllä kesäkuussa ja ensi viikolla saliremontin valmistuttua myös Feeniksissä.

Harjoitusryhmässä ovat treenanneet myös FoKoPon viime kauden pelurit Johan Kotavuo, Aku Haikonen ja Karli Kursa. Kotavuo siirtyi ensi kaudeksi Turun Kristikaan ja Haikonen hakee pelipaikkaa liigatasolta.

FoKoPo pelaa ensi kaudella B-divisionassa nuorella joukkueella.

– A-divisioona oli nuorille pelaajillemme liian kova, mutta B-divisioona on varmasti sopivampi paikka kehittää kasvattejamme, Joutsimo arvioi.

FoKoPon puheenjohtaja Arja Kotavuo muistuttaa, että omien nuorten kasvattaminen oli suurin syy, miksi FoKoPo ylipäänsä päätti jatkaa vaakalaudalla ollutta toimintaansa.

Puolet omista nuorista

FoKoPolla ei ole vielä yhtään pelaajasopimusta ensi kaudeksi, mutta Joutsimon mukaan kymmenen pelaajan rotaatio tulee koostumaan puoliksi omista nuorista ja puoliksi muualta tulevista pelureista. Viime mainittujen joukkoon on tulossa yksi tai valmentajien toiveiden mukaan kaksikin ulkomaalaispelaajaa.

– Kymmenen pelaajaa on vähän, mutta tavoitteena on antaa kaikille peliaikaa. Penkillä istuminen ei kehitä, Joutsimo huomauttaa.

Koripalloliiton sääntöjen mukaan joukkueessa on oltava kymmenen sopimuspelaajaa ensi kuun loppuun mennessä.

Joutsimon mukaan FoKoPon tavoitteet ovat selkeät.

– Pyrimme pelaamaan kivaa korista, mutta tärkeintä on nuorten pelaajien eteenpäin vieminen.

Lokakuun 18. päivänä alkavan B-divisioonan joukkuemäärä nousee ensi kaudella neljääntoista, jolloin kaksinkertaisessa runkosarjassa pelataan 26 kierrosta. Kahdeksan parasta pääsee pudotuspeleihin ja kaksi viimeistä tippuu kakkosdivisioonaan. FL

Uusimmat

Näkoislehti

8.8.2020

Fingerpori

comic