Urheilu Jokioinen

Juniorit pisti PunaMustat ahtaalle

Pelinjohtaja Ari Kenttäaho harmitteli muutamaa tiukkaa tuomiota.
Petteri Mäntyvaara toi junioreille yhden juoksun. Kuva: Lassi Puhtimäki
Petteri Mäntyvaara toi junioreille yhden juoksun. Kuva: Lassi Puhtimäki

Jokioinen Juniorit lähti altavastaajana Suomensarjan etelälohkon otteluun PunaMustia vastaan, mutta hyvän taistelun kotijoukkue esitti. Kotijoukkue joutui tyytymään lopulta yhteen pisteeseen, kun helsinkiläiset olivat parempia vasta kotiutuslyöntikilpailun jälkeen.

Avausjakson Koetus kirjautti komeasti itselleen. Vieraat aloittivat juoksunteon, mutta Koetus ei tästä hämmentynyt. Ensin Teemu Mäntyvaara kotiutti Joni Salon, perään Nestori Kalliomäki Petteri Mäntyvaaran. Toisen vuoroparin komeimman suorituksen esitti Joni Salo, joka löi kunnarin tyhjään kenttään. Juniorit ratkaisi jakson kolmannessa vuoroparissa, kun Eetu Mutikainen löi kotiin Joel Ilolan ja Teemu Mäntyvaara onnistui toistamiseen, nyt kotiin ehti Ville Haapamäki.

Kotijoukkue aloitti hyvin toisenkin jakson. Tomi Lehtonen löi Joel Ilolan kotiin ja Juniorit siirtyi johtoon. Tasoittavalla PunaMustat rakensi nopeasti palottoman ajolähtötilanteen, mutta Koetuksen ulkokenttä kesti.

Koetuksen yhden juoksun johto kesti pitkään, kunnes kolmannessa vuoroparissa vieraiden jokeri Lauri Helin löi kotiin sekä Mauri Tunkelon että Mika-Matti Heinosen.

Supervuoroparissa Koetus oli voitossa kiinni, kun aloittavalla Ville Kallio onnistui kotiuttamaan Joni Salon. PunaMustat vei ottelun kotiutuslyöntikilpailuun, kun kaksikko Helin-Tunkelo onnistui jälleen.

Lähes 200-päinen kotiyleisö ehti jo nuolaista, kun Koetukselta onnistuivat parit Teemu Mäntyvaara-Ville Nieminen ja Nestro Kalliomäki-Ville Haapamäki. Ennen kahta viimeistä paria PunaMustat onnistui vain kerran, mutta niin vieraat käänsivät pelin kahdella viimeisellä parilla.

Koetuksen pelinjohtaja Ari Kenttäaho oli tyytyväinen omiensa esitykseen. Erityisesti kehuja sai vastatuuleen pelannut tiivis ulkokenttä.

– Ensimmäisen jakson voitto ansaittiin ja toisenkin olisi ansaittu. Vastustajakin totesi pelin jälkeen, että olimme parempia. Toisen jakson ratkaisujuoksut syntyivät hieman kyseenalaisesti, kun Helinin kakkosrajalyönti oli hieman laiton. Kotiutuslyöntikisan voittojuoksussa heidän etenijänsä paloi meidän mielestämme metrin verran kotipesään.

– Olisimme ansainneet vähintään kaksi pistettä, mutta hiukan liikaa jäi nyt jossiteltavaa. Toisaalta jos pelaamme näin hyvin jatkossakin, ei meillä hätää ole, Kenttäaho totesi.

Koetuksen parhaana palkittiin Joel Ilola, kakkospalkinnon sai Tomi Lehtonen.

Junioreiden kausi jatkuu 10. heinäkuuta vieraspelillä Hyvinkäällä. FL

Uusimmat

Näkoislehti

18.9.2020

Fingerpori

comic