Urheilu Jokioinen

Juniorit säilytti paikkansa suomensarjassa, Koetus putoajan paikalla

Runkosarjan päätöskierros ei jokioislaisille lisää pisteitä.
Isto Kauppinen oli Koetuksen valopilkkuja kauden päätöspelissä. Kuva: Lassi Puhtimäki
Isto Kauppinen oli Koetuksen valopilkkuja kauden päätöspelissä. Kuva: Lassi Puhtimäki

Jokioislaisjoukkueet eivät onnistuneet kartuttamaan pistepussiaan suomensarjan etelälohkon päätöskierroksella. Lohkon jumboksi jäänyt Koetus hävisi tiistai-iltana kotonaan jaksoin 0–2 (4–7, 4–5) Turku-Pesikselle, toiseksi viimeiseksi sijoittunut Koetus Juniorit taipui samaan aikaan LP:lle 2–0 (4–3, 5–2) Loimaalla.

Koetus keräsi kauden mittaan vain yhdeksän pistettä, eikä Junioreidenkaan saldoksi tullut kuin 11 pistettä.

– Tällaisella suorittamisella olemme juuri oikeassa paikassa. Näillä mentiin, tässä on tulos, Koetuksen pettynyt pelinjohtaja Jani Salmi totesi.

Koetus jäi lohkon putoajan paikalle. Seuran päätyminen maakuntasarjaan ei ole silti varmaa, sillä suomensarjassa on usean joukkueen vajaus ja liitto saattaa täyttää paikkoja niillä joukkueilla, jotka ovat putoamassa sarjasta.

Koetus ei kauden päätöspelissään saanut peliään kulkemaan kuin hetkittäin. Kokeneempi Turku-Pesis oli myös varmempi ja ansaitsi täydet kolme pistettä.

Turku-Pesis vei avausjakson Koetuksen huteran ulkopelin avittamana 4–7. Turku johti neljännen vuoroparin aloittavan jälkeen jo juoksuin 1–7. Koetus sai pakkoraossa tasoittavallaan juonta peliinsä, teki kolme juoksua, mutta ei yltänyt pitkään jatkuneesta ajotilanteesta huolimatta sen lähemmäs turkulaisjoukkuetta.

Toisen jakson Koetus aloitti ensimmäistä paremmin ja johti toisessa vuoroparissa 4–1. Lopussa joukkueelle tuli taas virheitä, ja Turku nousi jaksovoittoon 4–5-lukemin.

– Eihän Turku tehnyt juoksemalla kuin muutaman juoksun, loput annoimme niille. Joukkueen taso on tämä, totesi Salmi.

Koetus Juniorit säilytti suomensarjan paikkansa jättämällä Koetuksen taakseen. Päätöspelissä Loimaata vastaan joukkue oli etenkin ensimmäisellä jaksolla pirteä. Toisella LP paukutti muutaman kerran takaa läpi ja meni menojaan.

– Ensimmäisellä jaksolla haastoimme hienosti sarjakärjen, Junioreiden pelinjohtaja Petri Lehtonen kertoi.

Pirteästi aloittanut Juniorit johti 1–3, mutta isännät nousivat nopeajalkaisten ex-koetuspelaajiensa Akseli Åbergin, Eemeli Mäntyvaaran ja Iiro Hämäläisen vauhdittamana 4–3-jaksovoittoon. Toisella jaksolla LP oli tuimana alusta asti ja pohjusti kolmen pisteen voittonsa vahvalla avausvuorolla, jossa se tehtaili neljä juoksua.

– Kausi meni suunnitelmien mukaan siinä mielessä, että saimme kierrätettyä nuoria pelaajia kokeneempien pelurien tukemana niin kuin toivoimme. Pisteiden valossa ei mennyt yhtä hyvin, mutta ne riittivät kuitenkin sarjapaikan säilyttämiseen, Lehtonen sanoi. FL

Uusimmat

Näkoislehti

13.8.2020

Fingerpori

comic