Urheilu Jokioinen

Junnujen Itä-Länsi Jokioisilla: Tapahtumaan toivotaan suuren urheilujuhlan tuntua

Itä on suosikki, mutta Länsi on valmiina yllätyksiin Koetus Junioreiden opeilla.
Ari Kenttäaho toimii D-poikien kilpasarjan Itä-Lännessä Lännen pelinjohtajana. Kuva: Lassi Puhtimäki
Ari Kenttäaho toimii D-poikien kilpasarjan Itä-Lännessä Lännen pelinjohtajana. Kuva: Lassi Puhtimäki

Jokioisilla nähdään junnupesistä maan huipulta, kun Koetus Juniorit järjestää sunnuntaina D-nuorten Eteläisen alueen Itä-Länsi-tapahtuman.

– Pyrimme järjestämään mukavan tapahtuman, johon toivomme paikalle myös paikallista yleisöä. Haluaisimme, että tapahtumassa on suuren urheilujuhlan tuntua, kertoo Jokioisten Koetus Junioreiden junioripäällikkö Ari Kenttäaho.

Perinteistä valtakunnallista Itä-Länsi-tapahtumaa ei tänä kesänä koronatilanteen takia järjestetty, mutta Jokioisilla päästään nuorten arvopelien makuun. Pesäpallokentällä pelataan sunnuntaina kolme D-nuorten Itä-Länttä. Jo kello 10.30 alkaa D-poikien pelisarjan Itä-Länsi, kello 13 on D-tyttöjen yhdistetyn peli- ja kilpasarjan pelin vuoro ja tapahtuman kruununa nähdään kello 15.30 alkaen D-poikien kilpasarjan Itä-Länsi-ottelu.

Kenttäahon mukaan paikalle kannattaa tulla katsomaan pelejä. Kelinkin pitäisi olla kohdillaan.

– Nyt on mahdollisuus nähdä junnupesistä parhaimmillaan. Nämä ovat hyvän mielen tapahtumia, joihin halutaan luoda sellainen ilmapiiri, että pelaajat muistavat tapahtuman pitkään.

Suomi on jaettu pesäpallossa viiteen alueeseen, joista Eteläinen kattaa ison osan Etelä-Suomea noin Laitilasta Haminaan saakka. Isoista pesäpallopaikkakunnista alueella sijaitsevat muun muassa Hyvinkää, Kouvola ja Hamina.

Pelaajia ja pelinjohtajia

Sunnuntaina nähdään kentällä myös jokioislaista taitoa. Kenttäaho toimii pelinjohtajana Lännen D-poikien kilpasarjan joukkueessa, jossa pelaavat Junioreiden pelaajista Santtu Ilola, Perttu Kenttäaho ja Nestori Laaksonen.

Lännen poikien pelisarjan joukkueessa peliä johtavat Teemu Mäntyvaara ja Johanna Lehtonen, pelaamassa ovat Rasmus Lintula ja Elias Mäntyvaara. Myös tyttöjen pelissä nähdään Junioreiden osaamista, kun Emma Virtanen pelaa Lännen joukkueessa.

Kenttäaho on kokenut kettu Itä-Länsi-tapahtumissa, sillä on hän valtakunnallisilla leireillä ollut kolme kertaa pelinjohtaja Itä-Lännessä. Hän pyrkii luomaan joukkueeseensa hyvän ilmapiirin ja antaa pelaajille arvopelissä vapauksia tehdä rohkeitakin ratkaisuja.

– Jos ihan pelaajalistaa katsoo, on Itä tälläkin kertaa suosikki. Mutta meilläkin on joukkueessa hyviä poikia. Lähdemme peliin valmistautuneena, keskitymme ja teemme asioita hyvin. Tulosta saa, kun pohjatyöt on tehty kunnolla.

D-poikien kausi jatkuu

Kenttäahon kausi kentillä jatkuu Jokioisten Itä-Lännen jälkeenkin. Edessä on D-poikien kanssa vielä kahdeksan joukkueen valtakunnallinen lopputurnaus ja Eteläisen alueen finaali Turkua vastaan.

– Ainahan on tavoitteita, mutta minun tavoitteeni ovat yleensä pelillisellä puolella. Mutta jos pelaamme rohkeasti, emmekä pelkää epäonnistumisia, antaa se meille mahdollisuudet saavuttaa myös tulosta, Kenttäaho muotoilee. FL

Itä-Lännen makuun pääsee sunnuntaina Jokioisilla

Itä-Länsi on pesäpallon perinteinen arvo-ottelutapahtuma, joka kokoaa yhteen parhaat mies-, nais- ja junioripesäpalloilijat.

Tämän kesän Itä-Länsi-tapahtuma Porissa siirtyi koronan takia ensi vuoteen.

Ensi heinäkuussa pelattava Itä-Länsi on 86. miesten Itä-Länsi ja 59. naisten Itä-Länsi.

Pojissa ja tytöissä ensi kesän arvopeli on 44:s.

Miehissä Itä johtaa voitoissa 38–34, naisissa Länsi 29–25.

D-nuorten Eteläisen

alueen tämänvuotinen turnaus pidetään Jokioisilla Koetus Junioreiden järjestämänä sunnuntaina.

Kello 10.30 alkaa poikien pelisarja, kello 13 tyttöjen yhdistetty peli- ja kilpasarja ja klo 15.30 poikien kilpasarja.

Kaikissa Lännen joukkueissa paikallisia pelaajia.

Uusimmat

Näkoislehti

19.9.2020

Fingerpori

comic