Urheilu Jokioinen

Junnut oli vailla aseita – Puna-Mustat karkasi Jokioisilla hyvillä lyönneillä

Juniorit päättää kauden kotikentällä lauantaina Veikkojen isäntänä.
Kokenut Mikko Laiho löi Junioreille kaksi juoksua sateisessa säässä pelatussa PuMu-pelissä. Laiho pelasi torstaina ilmeisesti viimeisen suomensarjapelinsä ja keskittyy jatkossa nuorten valmentamiseen. Kuva: Lassi Puhtimäki / FL
Kokenut Mikko Laiho löi Junioreille kaksi juoksua sateisessa säässä pelatussa PuMu-pelissä. Laiho pelasi torstaina ilmeisesti viimeisen suomensarjapelinsä ja keskittyy jatkossa nuorten valmentamiseen. Kuva: Lassi Puhtimäki / FL

Puna-Mustien tulivoima oli liikaa Koetus Junioreille torstaina Jokioisilla. Helsinkiläinen Puna-Mustat pohjusti juoksut erinomaisilla lyönneillä ja meni menojaan 0–2 (3–8, 1–8) -voittoon suomensarjan etelälohkossa.

Koetuksellakin oli pelissä omat saumansa, mutta lohkon kärkijoukkueisiin lukeutuva PuMu käytti paikkansa kotijoukkuetta tehokkaammin.

– Tässä näki eron tiistain Manse-peliin, nyt oli vastassa mies- eikä junnujoukkue. Ne lyönnit mitkä riittivät tiistaina juoksuihin, eivät riittäneet nyt, tiivisti peliä yhteen Koetus Junioreiden pelinjohtaja Petri Lehtonen.

Juniorit pelasi kylmässä ja sateessa kyllä kelpo avausjakson, mutta ei voinut paremmalleen mitään. PuMu meni avausvuorollaan 0–2-johtoon, mutta Koetus Juniorit pysyi tuntumassa, kun Taneli Kukonlehto kotiutti tarkalla välilyönnillä Nico Kinoksen.

Puna-Mustat paineli kuitenkin vastustamattomasti karkuun. Joukkue rakensi hyvin tilanteita ja teki juoksuja erinomaisilla lyönneillä, joihin ei Junioreiden ulkokentällä ollut sanomista.

Juniorit osoitti kuitenkin ryhtiä ja kavensi viimeisessä sisävuorossaan kahdella juoksulla. Topi Leino sivalsi ensin Paavo Salon kotiin, jakson päätöslukemat 3–8 toi Petteri Mäntyvaara Mikko Laihon lyönnillä.

Tilaisuus hyödyntämättä

Toinen jakso ei tuonut tilanteeseen muutosta. Paikasta lohkon jatkopeleissä yhtä tappeleva Puna-Mustat karkasi hyvän sisäpelin turvin pikku hiljaa Junioreilta.

Hetken näytti jo siltä, että PuMu jättää Juniorit jaksolla juoksuitta, mutta jokioislaisjoukkue onnistui kerran, kun neljännessä vuoroparissa kokenut Mikko Laiho löi kotiin Nico Kinoksen.

– Me pystyimme pari vuoroa ahdistamaan PuMua, mutta kun emme hyödyntäneet tilaisuuttamme, ratkaisi PuMu pelin. Kyllä ne juoksuja osaavat tehdä.

Juniorit päättää suomensarjan runkosarjan lauantaina kotipeliin, kun Jokioisille saapuu lohkon hännillä oleva Eurajoen Veikot.

– Haluamme pelata sen ottelun hyvin ja päättää kauden positiivisiin fiiliksiin. Toivon, että tulisi poutaa ja saisimme yleisöä paikalle, mutta sadettahan tuo ennustaa, Lehtonen tuumi. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic