Urheilu Jokioinen

Junnut uskalsi voittaa – avauspisteet Tahkolta

Mutikaisen puhkaisut toivat Koetuksen Junioreille kaksi pistettä.
Eetu Mutikainen sivalsi kahdesti kakkospuolelta läpi ja avitti Koetus Juniorit voittoon Tahkosta. Kuva: Lassi Puhtimäki
Eetu Mutikainen sivalsi kahdesti kakkospuolelta läpi ja avitti Koetus Juniorit voittoon Tahkosta. Kuva: Lassi Puhtimäki

Jokioisten Koetus Juniorit otti avausvoittonsa suomensarjassa lauantaina, kun se kampesi takaa ohi Tahkon ja vei kaksi sarjapistettä niukalla 1–0 (3–3, 8–7) -voitolla.

Lauantai-iltapäivän kamppailu oli tyypillistä alkukauden pesistä. Välilä peli kulki mallikkaasti, välillä taas ei tahdottu saada oikein mitään aikaan.

Ottelu alkoi räväkästi, kun Koetuksen junnut iski avausvuorossaan kaksi juoksua. Ensin Eetu Mutikainen löi Ville Haapamäen kotiin, sitten Joni Salo Mikko Laihon.

Tahko ei jäänyt pekkaa pahemmaksi. Hyvinkääläiset tasoittivat avausvuorollaan pelin 2–2:een. Joosua Rättö kotiutti Aapo Korhosen ja Miki Leppäniva Kaapo Kalmarin.

Jakso päättyi 3–3, sillä Ville Kallio saatteli Alex Ahosen kotiin ja Tahkosta Kaapo Kalmari pääsi kotiin vapaalla kahden väärän turvin.

Toinen jakso alkoi vielä ensimmäistä räväkämmin. Tahko paukutti avaavallaan viisi juoksua, joista neljä syntyi, kun Teemu Matikaisen lyönti painui kopparin vierestä takaa läpi ja kenttä rullasi ajotilanteessa.

Koetus pisti tasoittavallaan paremmaksi, sillä joukkue tehtaili kuusi juoksua. Valtaosa niistä syntyi Tahkon ulkokentän avustuksella ajotilanteessa, kun Eetu Mutikaisen kakkospuolen lyönti sai vahdin kauhomaan tyhjää ja pallo lipui rauhassa varastorakennukselle asti.

Tahko nousi toisessa vuoroparissa ensin tasoihin ja kolmannen avaavalla 6–7-johtoon. Koetus ei tästä hämääntynyt, vaan Eetu Mutikainen paukutti kolmannen tasoittavalla uudestaan läpi kakkospuolelta ja kotijoukkue nousi 8–7-johtoon.

Nämä lukemat säilyivät loppuun asti, sillä Tahko ei neljännen avaavalla saanut hyvästä yrityksestä huolimatta lisäjuoksuja aikaan.

– Kun vaan uskalletaan yrittää, niin kyllä sitä tulostakin tulee, Koetus Juniorien pelinjohtaja Ari Kenttäaho viittasi Mutikaisen kakkospuolen lyönteihin.

Koetuksen junnut jatkavat suomensarjan etelälohkoa keskiviikkona Jokioisilla, jonne saapuu Loimaan Palloilijat. FL

Uusimmat

Näkoislehti

24.9.2020

Fingerpori

comic