Urheilu Forssa

Juoksukunto testissä Forssan Suvi-illan alla

Puistojuoksu houkutteli matkaan myös Henna Virkkusen.
Entinen ministeri, nykyinen europarlamentaarikko Henna Virkkunen (oikealla) sai Puistojuoksuun seuraa Karolina Anderssonista ja Johanna Nikanderista. Matka taittui napakkaa kymmenen kilometrin tuntivauhtia. Kuva: Lassi Puhtimäki
Entinen ministeri, nykyinen europarlamentaarikko Henna Virkkunen (oikealla) sai Puistojuoksuun seuraa Karolina Anderssonista ja Johanna Nikanderista. Matka taittui napakkaa kymmenen kilometrin tuntivauhtia. Kuva: Lassi Puhtimäki

Perinteikäs Forssan Lehden Puistojuoksu oli sunnuntaina samalla virallinen Suvi-illan testijuoksu. Yhden ja kahden kierroksen matkan lisäksi ohjelmassa oli neljän kierroksen tarkistusmitattu puolimaraton.

Lämmin keli ja Suvi-illan läheisyys houkuttelivat matkaan tavallista enemmän juoksijoita.

– Yhdellä kierroksella on mukana 43 kuntoilijaa, kahdella kierroksella 17 ja neljällä kierroksella 14. Lisäksi mukana on lähes saman verran niitä, jotka kuntoilevat ilman aikaa, kertoivat kellomiehinä toimineet Jukka Numminen ja Jarkko Salmela järjestävästä seurasta Forssan Salamasta.

Vuodesta 1985 järjestetty kuukausittainen juoksutapahtuma on pitänyt pintansa ajan hampaasta ja kilpailevista ajankäyttötavoista huolimatta. Lenkille houkuttelevat kaunis reitti, toimivat järjestelyt, uintimahdollisuus Vesihelmessä sekä edullinen hinta. Seitsemän euron puistopuolikas lienee Suomen halvin puolimaraton.

– Onhan osallistujakaarti väistämättä hieman ikääntynyt, kun aktiiviosallistujat vanhenevat. Toki nuoriakin on aina mukana, monet tulevat lenkille iskän tai äiskän kanssa, Salmela ja Numminen juttelivat.

Kahden kierroksen kisan eli 11,2 kilometrin matkan pisteli sunnuntaina nopeimmin Pekka Leppänen Mellilästä. Aikaa kului 49 minuuttia ja 42 sekuntia.

– Ihan mukavasti meni siihen nähden, että lauantaina juoksin Helsingissä puolimaratonin. Tämä sopi verryttelyksi siihen päälle, naureskeli Leppänen, joka voitti sarjansa eli 60-vuotiaat miehet lauantain Helsinki City Running Dayssä.

Leppänen on tulossa ensi kuussa Forssan Suvi-iltaan.

– Suvi-illan puolikkaalla tavoittelen 1.30:n alitusta. Ne kehuvat Helsingin puolikasta, mutta minun mielestäni Forssan reitti on helpompi, koska Helsingissä on paljon kurveja ja pahoja mutkia.

Europarlamentaarikko Henna Virkkunen oli toista kertaa mukana Puistojuoksussa. Jatkokautta Euroopan parlamenttiin hakeva Virkkunen sai matkaseurakseen Johanna Nikanderin ja Karolina Anderssonin.

– Täällä on kiva käydä, reitti kulkee hienossa puistossa, kertoi Virkkunen, joka lenkkeilee paljon ja juoksee välillä jopa ultramatkoja.

Virkkunen kertoi haluavansa joskus juosta Suvi-illassa, josta on kuullut paljon hyvää. Tänä kesänä kisa jää tosin väliin hänen poikansa rippijuhlien takia.

– Ehkä ensi vuonna sitten, Virkkunen totesi.

Puolikkaalla Leppäsen tapaan M60-sarjalainen Markku Virta piti parasta kyytiä. 21-kilometrinen vei Loimaan Leiskun menijältä vain 1.29.25.

– Aika on ihan hyvä tähän keliin. Oli liian lämmintä minulle, kertoi Virta, joka tähtää Suvi-illan maratonilla 3.15:n alitukseen.

Seuraavana maalin tuli ypäjäläinen Pasi Kaunisto. Hän oli tyytyväinen aikaansa 1.34.25.

– Se on paras aikani tälle kaudelle. Tässä kelissä juostuna ihan hyvä, maratonille Suvi-illassa tähtäävä Kaunisto kertoi. FL

Uusimmat

Näkoislehti

25.9.2020

Fingerpori

comic