Urheilu Somero

KaDy jälleen liian kova SoVo Futsalille

Akseli Syrjälä joutui antautumaan somerolaismaalilla seitsemän kertaa. Kuva: Lassi Puhtimäki
Akseli Syrjälä joutui antautumaan somerolaismaalilla seitsemän kertaa. Kuva: Lassi Puhtimäki

Jyväskyläläinen Kampuksen Dynamo oli runkosarjan toisessakin keskinäisessä kohtaamisessa Someron Voima Futsalia etevämpi. Eilen hallitseva Suomen mestari haki liigapisteet Somerolta maalein 7-4 (4-1).

SoVon kannalta peli käynnistyi mahdollisimman murheellisesti, kun KaDy livahti hieman helponlaisesti 1-0 johtoon jo toisella minuutilla.

Kahdeksan seuraavan minuutin aikana vieraat kaunistelivat maalitiliään kahdesti ja sen jälkeen SoVolla alkoikin olla jo melkoinen vuori kiivettävänään KaDyn etumatkan kiinni kuromisessa.

KaDylta tyly alku

Futsal-Liigassa vähiten maaleja päästänyt KaDy on tunnetusti parhaimmillaan johtoasemansa puolustamisessa. Tylyn alun jälkeen SoVo kyllä pääsi hyvin pelirytmiin mukaan, mutta maalipaikkojensa hyödyntämisessä se jäi kauaksi keskisuomalaisten tasosta.

Lopulta Nikola Erceg onnistui vapaapotkusta avaamaan kotijoukkueen maalitilin, mutta jo minuutin kuluttua KaDy venytti eron jälleen kolmeksi maaliksi.

SoVolle toiselle jaksolle unelmastartti

Toiselle jaksolle SoVo sai unelmastartin, Mergim Bushin venyttäessä KaDyn maaliverkkoa jo yhdeksän sekunnin kuluttua aloituksesta.

Tuosta uutta virtaa saaneina sovolaiset käynnistelivät takaa-ajoa, joka kuitenkin karahti tälläkin jaksolla helposti päästettyihin takaiskuihin.

Maalin suulla Akseli Syrjälä ei ollut aivan tarkimmillaan ja myös SoVon kenttäpelaajat sähläsivät oman alueen puolustuspelissään kohtalokkaasti.

– Harmittaa, sillä pelillisesti pysyimme ihan hyvin KaDyn vauhdissa ja välillä edelläkin. Maalivahtipelin me kuitenkin hävisimme tänään ihan pystyyn ja pahoja, maaliin johtaneita virheitäkin meille sattui aivan liikaa, SoVon manageri Jarkko Ihalainen manaili.

Onnistujat vähissä

Mergim Bushi viimeisteli kotijoukkueen osumista kaksi, mutta järin onnistuneeksi hänenkään iltapäiväpuhdettaan ei voi kehua. Bushi ja Arber Istrefi (0+1) olivat näet läheltä todistamassa vierasjoukkueen kaikkien seitsemän maalin syntyä.

Huomattavasti paremmin puolustuspelissään onnistuivat Juho Pettersson (1+0), sekä oman peliosuutensa maalitasapainossa jopa plussan puolelle jääneet Xhevdet Gela (0+1) ja Joonas Manzo.

Tyydyttääkö?

Lauantaina Valkeakoskelta haetut kolme pistettä jäivät SoVon viikonvaihteen saldoksi. Tyydyttääkö, manageri Ihalainen?

– No, ehkä juuri ja juuri. Isompi potti oli tavoitteena, mutta kummassakaan pelissä emme saaneet pidettyä pakkaamme kasassa täyttä neljääkymmentä minuuttia.

Joutsan Seudun Pallon kärsittyä sunnuntaina tappion, SoVo tuli omasta häviöstään huolimatta käytännössä sinetöineeksi pääsynsä kevään pudotuspeleihin. Liigataulukossa kuudentena olevan somerolaisjoukkueen ero yhdeksäntenä majailevaan JoSePaan on neljä kierrosta ennen runkosarjan päättymistä kymmenen pistettä.

Sarjan pistepörssissä kolmantena oleva SoVon Gezim Voca jäi eilen pitkästä aikaa ilman tehomerkintöjä. Kun peli ei muutenkaan oikein sujunut, mies hieman turhautui ja hankki itselleen suunsoitosta varoituksen.

Se merkitsi Vocan varoitustilin täyttymistä, joten hän on sivussa joukkueensa kokoonpanosta, kun SoVo kohtaa jyväskyläläisen Riemun vajaan kahden viikon kuluttua Somerolla. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

3.4.2020

Uusimmat