Urheilu Forssa

Kahden maalin takaa tullut Palloseura menetti kolmen maalin johdon, mutta kampesin voittoon jatkoajalla

Kahden maalin takaa tullut Palloseura menetti kolmen maalin johdon, mutta kampesi voittoon jatkoajalla.
Vihreäpaitaisen kotijoukkueen Peteris Pujats (vas.) ja Jukka-Pekka Kurtelius väänsivät tiukasti raahelaisten maalinsuulla. Kuva: Tapio Tuomela
Vihreäpaitaisen kotijoukkueen Peteris Pujats (vas.) ja Jukka-Pekka Kurtelius väänsivät tiukasti raahelaisten maalinsuulla. Kuva: Tapio Tuomela

Olihan yleisöönmenevä ja lopulta onnellisesti päättynyt peli.

Näin kai voi sanoa Forssan Palloseuran kauden avauspelistä jääkiekkon Suomi-sarjassa, kun kotijoukkue väänsi jatkoaikavoiton raahelaisesta Laser HT:sta lukemin 6-5.

FPS:n kannalta peli alkoi murheellisesti, kun kiekko kaivettiin Petrus Lintosen vartioimasta maalista jo 15 sekunnin pelaamisen jälkeen. Alle viiden minuutin kohdalla taululla oli lukemat 0-2, kun sekä Harri Pälve että Aleksi Alamäki onnistuivat maalinteossa. Lukemista huolimatta erä oli kotijoukkueen hallintaa, torjunnat kirjattiin FPS-voittoisesti 5-15.

– Tuli kiekonmenetys oman maalin takana, pelaajat olivat sijoittuneet vähän huonosti ja vastustaja pääsi maalivahdin kanssa nokikkain, päävalmentaja Asko Rantanen kuvaili pikamaaliin johtanutta tilannetta.

Toisessa erässä FPS:n painostus jatkui ja maalinteossa onnistuttiin kolmesti. TUTO Hockeysta Forssaan lainalle tullut FPS-kasvatti Aleksi Karlsson toi isännät maalin päähän, Totte Moberg rinnalle ja latvialainen Raivo Freidenfelds erän viimeisellä minuutilla johtoon.

– Alun maalien jälkeen veimme peliä ja toisessa erässä vielä selkeämmin, Rantanen näki.

Kun Palloseura meni kolmannen erän avauskympillä kolmen maalin karkumatkalle Jyri Waajakosken ja Niko Ojalan maaleilla, moni luuli pelin olevan paketissa. Ehkä kotijoukkueen pelaajatkin, mutta kaukalossa asioita voi tapahtua nopeasti. Runsaassa kahdessa minuutissa Laser latoi kolme maalia ja tuli tasoihin.

Tässä vaiheessa Rantanen otti aikalisän ja rauhoitti omiensa pelaamista tuloksekkaasti.

– Laserin kavennusmaaliin asti pelasimme todella hyvin ja ansaitsimme selkeän johtoaseman. Koitettiin rauhoittaa tilannetta, mutta pelissä tuli vaihe, jossa säntäiltiin ja pelattiin yksittäiset tilanteet huonosti. Jokaiseen vaihtoon on keskityttävä huolellisesti, tästä saatiin oppia tulevaa varten. Mitään paniikkia meillä ei ollut.

– Aikalisällä ei ihmeitä voi tehdä, kunhan vedettiin pikkuisen happea ja yritettiin rauhoittaa tilannetta, Rantanen totesi.

Jatkoaikaa ei ehditty pelata kuin 39 sekuntia, kun Joona Tala iski voittomaalin Mobergin syötöstä.

– Hienosti kasattiin rivit jatkoajalle. Syke ja meininki oli ihan erilainen kuin viikko sitten harjoituspelissä.

– Joskus sitä hyppii kattoon jatkoaikavoiton jälkeen, mutta nyt tunnelma on kaksijakoinen. Kolme pistettä oli tarjolla, mutta voittoon ja kahteen pisteeseen pitää silti olla tyytyväinen, Rantanen niputti.

FPS:n kausi jatkuu ensi lauantaina kotiottelulla avausottelunsa hävinnyttä Riemua vastaan. FL

Näkoislehti

2.6.2020

Fingerpori

comic