Urheilu Kontiolahti

Kaisa Mäkäräisen ampumahiihtoura päättyi takaa-ajon nelossijaan Kontiolahdella

Kaisa Mäkäräisen upea ura päättyi nelossijaan kotikonnuilla Kontiolahdella. Kuva: epa08292723
Kaisa Mäkäräisen upea ura päättyi nelossijaan kotikonnuilla Kontiolahdella. Kuva: epa08292723

Kaisa Mäkäräinen oli neljäs ampumahiihtouransa viimeisessä kilpailussa Kontiolahdella. Mäkäräinen ampui neljä sakkoa maailmancupin takaa-ajokisassa. Suomalaisurheilija nousi kisan aikana mainiosti ylöspäin tulosluettelossa, sillä hän lähti matkaan sijalta 18.

Kisan voitti Ranskan Julia Simon ennen Sveitsin Selina Gasparinia ja Italian Lisa Vittozzia. Muista suomalaisista Suvi Minkkinen oli kahdella sakolla 39:s ja Mari Eder viidellä sakolla 44:s.

Naisten maailmancupin kokonaiskisan voiton vei Italian Dorothea Wierer.

–  Tein ensimmäiset ampumahiihtoharjoitukseni tällä stadionilla 2003 ja nyt tänään ampumahiihtourani loppuu täällä. Ei niin kuin halusin tai suunnittelin, ilman katsojia, mutta emme voineet päättää siitä, Mäkäräinen kirjoitti Instagramissa.

–  Olen sinut lopettamispäätöksen kanssa, vaikka asia herättää tunteita ja vaikka tämä kausi on ollut vaikea. Mutta se ei poista niitä kaikkia hyviä asioita, mitä minulla on ollut ampumahiihdossa aikaisemmin.

Mäkäräinen voitti urallaan yhden MM-kullan sekä viisi muuta MM-mitalia. Maailmanmestaruus tuli takaa-ajosta vuonna 2011.

Maailmancupin kokonaiskisan Mäkäräinen on vienyt nimiinsä kolmesti. STT

Uusimmat

Näkoislehti

30.9.2020

Fingerpori

comic