Urheilu Ypäjä

Kaksi kertaa puhtaasti: Susanna Granrothin kantti kesti tiukassa paikassa Ypäjällä

Susanna Granroth ratsasti Baccaralla uusinnan viimeisenä puhtaasti ja nopeasti hallimestaruuteen Ypäjällä.
Hattel Ridersin Susanna Granroth ratsasti Baccaralla hallimestariksi sunnuntaina Ypäjällä. Kuva: Tapio Tuomela
Hattel Ridersin Susanna Granroth ratsasti Baccaralla hallimestariksi sunnuntaina Ypäjällä. Kuva: Tapio Tuomela

Viimeisenä uusintaradalle Baccaralla päässeen Susanna Granrothin pinna piti esteratsastuksen senioreiden hallimestaruuskisassa sunnuntaina Ypäjällä. Hattel Ridersin ratsukko meni uusinnan virheittä ja niin vauhdikkaasti, että nappasi voiton sekuntia nopeammalla ajalla kuin hopealle sijoittunut kaksikko Wilma Heikkinen-Elvis PS, joka edustaa niin ikään janakkalalaista Hattel Ridersiä.

Pronssia hallimestaruuskisassa sai huittislaisen Ratsastusseura Varsan ratsukko Sandra Lähde-Fanita. Lähde ratsasti Fanitalla myös puhtaasti, mutta ei pystynyt vastamaan janakkalalaisratsukoiden vauhtiin.

Baccara kolautti uusinnassa toiseksi viimeistä estettä, mutta puomi pysyi ylhäällä.

– Vähän kolahti, mutta onni oli nyt mukana, tyytyväinen Granroth totesi kilpailun jälkeen.

Granroth piti Opisto-hallin 145 sentin rataa sopivan vaikeana.

– Rata oli hyvä, sopiva tähän luokkaan. Oli mukavaa, että meitä oli voitosta kamppailemassa useampi ratsukko.

Viisi ratsukkoa uusinnassa

Uusintaan selvisi 145 sentin mestaruusluokassa viisi perusradan virheittä suorittanutta ratsukkoa. Granroth oli mukana kahdella hevosella, kun mestaruuden voittaneen Baccaran lisäksi myös KG Corazon läpäisi perusradan puhtaasti.

– Kiirus tuli, mutta olen siihen tottunut. Onneksi täällä on fiksut järjestäjät ja hevosten parhaan mukaan toimittiin, sanoi toisena ja viimeisenä uusinnassa ratsastanut Granroth, joka sai valmistautua rauhassa starttiinsa Baccaralla.

Granroth pudotti Corazonilla uusinnassa yhden puomin ja sijoittui orilla viidenneksi. Neljänneksi kiilasi Hattel Ridersin kaksikko Sanna Backlund-Kimmel SCF, joka pudotti myös kerran, mutta oli hieman vikkelämpi kuin Granroth-Corazon.

– Olen tyytyväinen molempiin hevosiini.

Granrothin mukaan oli erityisen mukavaa voittaa Baccaralla. Tamma joutui sairastelujen takia olemaan pitkään poissa kilparadoilta.

– Baccara sai jonkin pöpön kesällä. Se romahdutti kunnon ja ehdin jo pelätä, miten tässä oikein käy.

Kilpailusarjalle jatkoa

Hallimestaruudet ratkottiin kuudennen Hevosopisto Horse Show’n yhteydessä.

Nuorten ratsastajien mestaruus meni Cidurmiella ratsastaneelle Ida-Lotta Nousiaiselle. Tämäkin ratsukko edustaa erinomaisesti Ypäjällä menestynyttä Hattel Ridersiä. Junioreiden kultaa voitti Keravan Ratsastusseuran Eevert Anttila Baloudinalla.

Hevosopisto Horse Show’n järjestäjä Kyösti Virrankoski oli tyytyväinen kilpailusarjaan ja lupasi sille jatkoa ensi vuonna. Lähtöjä tuli kauden mittaan muhkeat 4000 ja yleisökin löysi paikalle.

– Kyllä me jatketaan, kilpailut sujuivat hienosti. Tämä on upea paikka ja meillä on hyvät yhteistyökumppanit, kertoi Virrankoski ja halusi antaa erityisen isot kiitokset hevosopiston opiskelijoille. FL

Uusimmat

Näkoislehti

12.7.2020

Fingerpori

comic