Urheilu Ypäjä

Kaksi puhdasta rataa: Miisa Pulkkanen ja Dolanda vauhdilla voittoon Horse Show'ssa Ypäjällä

Ensimmäisenä perusradalle ja uusintaan lähtenyt Pulkkanen-Dolanda ei jarrutellut Ypäjällä.
Miisa Pulkkanen teki Dolandalla virheetöntä työtä Ypäjällä. Kuva: Tapio Tuomela
Miisa Pulkkanen teki Dolandalla virheetöntä työtä Ypäjällä. Kuva: Tapio Tuomela

Viidennen esteratsastuksen Hevosopisto Horse Show’n pääluokan voittoon vaadittiin kaksi puhdasta rataa. Ainoana ratsukkona tässä onnistui Kurikan Ratsastajien parivaljakko Miisa Pulkkanen-Dolanda.

Miisa Pulkkanen teki Dolandan kanssa sunnuntain 140 sentin GP-luokassa virheetöntä työtä. Kaksikko lähti sekä perusrataan että uusintaan ensimmäisenä, eikä sortunut hermoiluun saatikka varmisteluun.

– Hevonen toimi upeasti tänään, juuri niin kuin toivoinkin. Nyt oli kiinni siitä, että ratsastaja osaa hoitaa hommansa, tyytyväinen Pulkkanen jutteli kilpailun jälkeen.

Perusradan selvitti virhepisteittä viisi ratsukkoa. Uusinnassa Pulkkanen lähti Dolandalla radalle ensimmäisenä. He ratsastivat vauhdikkaasti ja virheittä. Palkinnoille pääsi myös neljän virhepisteen ratsukot Helena Wist-Beatrix Fina Lohjan Ratsastajista ja Maija Yli-Huhtala-Birchcape’s Wonderland huittislaisesta Ratsastusseura Varsasta.

– Uusintaan piti lähteä reippaasti, kun en tiennyt, mihin vauhtiin takana tulevat pystyvät. Piti ottaa vähän riskiä, mutta tiesin kyllä, että hevonen pystyy menemään kovaa, Pulkkanen sanoi.

Pulkkanen piti voittoaan isossa arvossa. Hevosopisto Horse Show on sen tyyppinen kilpailu, joita hän soisi olevan enemmänkin Suomessa.

– Hevosten ylläpitokulut nousevat koko ajan, joten on mukava, että järjestetään kilpailuja, joissa on ihan hyvät palkinnot. Nostan hattua kilpailun järjestäjille.

Pulkkasen kausi alkaa olla kohta päätöksessä.

– Vielä on Helsinki Horse Show, jossa kilpailen Nordic Open Tourin osakilpailuissa 130–140 sentin tasolla.

Somerolainen Janna Jensen ratsasti pääluokan perusradan ruuna Hamontilla sunnuntaina puhtaasti ja selvisi uusintaan. Hän jäi kuitenkin palkintosijojen ulkopuolelle, kun Hamont pudotti uusinnassa kolme estettä.

Vielä harmittavammin kävi Ypäjän Ratsastajien Jukka Rantaselle, jonka kisa meni piloille oikeastaan ennen kuin se ehti alkaa. Rantanen oli valmistautumassa perusrataan Cadanzin kanssa, kun radalla olleen Jenni Kammosen ratsu Caracole kieltäytyi esteestä ja Kammonen putosi satulasta.

Lähellä ollut Cadanz säikähti tilannetta, ei tahtonut millään rauhoittua ja oli perusradalla epävarma pudottaen kaksi estettä.

– Se meni ihan sekaisin siitä tilanteesta. Cadanz ei häiriinny melusta, mutta on hirveän herkkä tuollaiselle. Huonoa tuuria, kun ei päässyt kunnolla yrittämäänkään. Voitosta täällä oltiin ratsastamassa, Rantanen harmitteli. FL

Uusimmat

Näkoislehti

4.7.2020

Fingerpori

comic