Urheilu Somero

Kalevan kisat vaarassa: Loukkaantumisesta toipuva Holttinen ottaa nyt päivän kerrallaan

Lappeenrannan Kalevan kisat jäänevät Someron Esan seiväshyppääjältä väliin.
Tommi Holttinen parantelee jalkaansa. 1,5 viikon päästä käytävät Kalevan kisat jäävät todennäköisesti väliin. Kuva: Lassi Puhtimäki
Tommi Holttinen parantelee jalkaansa. 1,5 viikon päästä käytävät Kalevan kisat jäävät todennäköisesti väliin. Kuva: Lassi Puhtimäki

Someron Esan seiväshyppääjä Tommi Holttiselta vaaditaan nyt kärsivällisyyttä.

Holttinen loukkasi jalkansa nuorten EM-kisoissa Gävlessä. Jalasta vihlaisi kesken koordinaatioharjoituksen niin pahasti, että hyppääjä luuli jo akillesjänteen katkenneen.

Holttinen joutui jättämään loukkaantumisen takia nuorten EM-kisan väliin. Jalka tutkittiin, eikä siitä löytynyt pelättyä akillesjännevammaa. Sen sijaan jalasta todettiin jalkapohjan kalvojänteen plantariksen katkeaminen.

Vaiva on huomattavasti helpompi ja nopeampi hoitaa kuin akillesjänteen katkeaminen.

– Jos jotakin jalasta piti mennä niin sitten tämä plantaris, Holttinen toteaa.

Vaikka Holttinen selvisi pelättyä pienemmällä loukkaantumisella, harmittaa 22-vuotiaiden EM-kisojen väliin jääminen. Holttinen uskoo, että hänellä olisi ollut Ruotsissa saumat hyviin sijoituksiin.

– Eihän se mukavaa ole, kun alkukauden pääkisa jää väliin. Kunto tuntui ennen loukkaantumista hyvältä.

Ihan hetkessä ei tästäkään vaivasta toivu. Epävarmaa on, pystyykö Holttinen kilpailemaan Lappeenrannan Kalevan kisoissa elokuun alussa.

Miesten seipään karsinta hypätään perjantaina 2. elokuuta ja loppukilpailu lauantaina 3. elokuuta.

– Kalevan kisat saattavat tulla minulle liian aikaisin. Jalalla voi urheilla sitten kun se on kivuton. Se vie yleensä noin kolme viikkoa, eli juuri sen verran, kun loukkaantumisesta on aikaa Kalevan kisoihin.

Holttinen pystyy kävelemään jalalla, mutta treeneihin ei ole vielä asiaa.

– Paha sanoa, koska jalka on hyppykunnossa. En ala sitä ainakaan liian aikaisin testailemaan. Päivä kerrallaan tässä pitää edetä. Uskoisin, että ensi viikolla tiedän tilanteen paremmin, Holttinen kertoo.

22-vuotias Holttinen ehti tänä kesänä ylittää 536 pariin otteeseen ennen loukkaantumistaan. Talvella hallissa hän taivutti parhaallaan 545.

SM-hopeaa 2017 ja -pronssia 2018 hypännyt Holttinen ylitti viime kesänä Berliinin EM-kisoissa ulkorataennätyksensä 551, jolla hän jäi ensimmäisenä ulos finaalista. Aiemmin talvella Holttinen teki Uppsalassa halliennätyksekseen 555.

Holttinen uskoo, että hän palaa kentille tänä suvena hyvässä iskussa.

– Ei se hyppykunto mihinkään hetkessä katoa, Esan hyppääjä vakuuttaa. FL

Uusimmat

Näkoislehti

14.7.2020

Fingerpori

comic